Rusia, ferește-te! Acesta CHIAR este elementul de DESCURAJARE
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Ce reprezintă, de fapt, acest avion
Ce reprezintă, de fapt, acest avion
Este vorba despre un avion de luptă care, prin popularitatea de care se bucură, a devenit un element de descurajare categorică a Rusiei. 

Popularitatea de care se bucură în Europa avionul de vânătoare american de generație cinci, F-35 Lightning II, poate fi explicată atât prin calitățile lui deosebite, dar și prin dorința țărilor occidentale de a coopera cu Statele Unite pe fondul creșterii activității militare rusești, scrie Business Insider.

"Achizițiile importante de echipamente de înaltă tehnologie, precum F-35, duc adesea la o cooperare mai strânsă cu SUA, de exemplu prin formarea de piloți și tehnicieni. Folosirea acelorași sisteme îmbunătățește, de asemenea, interoperabilitatea militară cu SUA", se arată în articol. Autorul subliniază că țările europene cumpără avioanele "cu gândul la Rusia", devenind, astfel, un important element de descurajare.

Este chiar foarte vizibil

În același timp, publicația 19FortyFive susține că avionul rusesc Su-57 poate fi numit cu greu un avion de vânătoare de generație cinci, deoarece este cu mult în urma avioanelor de luptă invizibile F-22 Raptor, F-35 Lightning II și aparatul chinezesc J-20.

"În condițiile în care SUA, China și Rusia încearcă să monopolizeze piața de export, F-35 și J-20 lasă Su-57 mult în urmă din punctul de vedere al așteptărilor cumpărătorilor, care nu cred că mașina rusească se poate ridica la nivelul cerut. De fapt, dintre cele trei, Su-57 este chiar foarte vizibil", afirmă publicația americană.

Machete, nu rachete

Mai mult, se precizează că, în realitate, Su-57 nu a primit încă rachete hipersonice, ci este testat cu "machete funcționale în mărime naturală" ale acestora. O altă problemă a avionului de vânătoare rusesc ar fi lipsa unui motor, care "nu numai că limitează performanțele de zbor ale avionului, dar generează probleme în îndeplinirea misiunilor”.

Citește și Washingtonul trebuie să se grăbească, altfel va fi o catastrofă pentru SUA

Citește și Va fi regele avioanelor! Bombardier capabil să zboare cu peste 7000 km pe oră

În altă ordine de idei, Forțele aeriene americane (Air Force) au încredințat companiei Space Micro proiectul privind dezvoltarea unui terminal capabil să transmită date de la un avion de luptă precum F-35 Lightning II către un satelit geostaționar cu o viteză de aproximativ 10 gigabiți pe secundă, informează ediția americană a publicației The Drive.

Se precizează că utilizarea canalului "atmosferă - spațiu" va permite evitarea impactului asupra sistemelor aeronavelor a războiului electronic terestru (REW). Principala dificultate în dezvoltare este asigurarea stabilității comunicațiilor în timpul manevrelor aeronavei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel