O nouă zi de creșteri la Bursa de la București: BET trece de 17.370 de puncte
Lichiditate solidă și aprecieri...
Agenția spațială rusă Roscosmos a anunțat joi că programul de zboruri comune cu NASA către Stația Spațială Internațională (ISS) a fost prelungit până în 2025, potrivit agenției de știri Interfax.
Zborurile comune au fost extinse "pentru a menține fiabilitatea operațiunilor ISS" și vor fi efectuate cu nave spațiale rusești și americane, a declarat Roscosmos.
Zborurile comune implică trimiterea unui astronaut american la ISS ca parte a echipajului unei nave spațiale rusești și, reciproc, un cosmonaut rus ca parte a unui echipaj american, a informat Interfax, citată de Reuters.
***
Rusia şi-a anunţat în iulie 2022 intenţia de a se retrage "după 2024" de pe ISS, unde se află permanent cosmonauţii săi şi unde joacă un rol cheie. Crearea unei noi staţii orbitale ruseşti este prezentată de atunci ca o prioritate de către Roscosmos.
În octombrie, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că primul segment al viitoarei noi staţii spaţiale ruseşti ar urma să fie plasat pe orbită în 2027, promiţând că Rusia va continua cucerirea spaţiului în ciuda eşecurilor sale recente.
Sectorul spaţial rus, care a fost din punct de vedere istoric mândria ţării, este afectat de mai mulţi ani de probleme legate de finanţare, scandaluri de corupţie şi eşecuri, precum distrugerea în luna august a sondei selenare Luna-25.
Model al cooperării internaţionale care reuneşte Europa, Japonia, Statele Unite şi Rusia, ISS a început să fie asamblată în 1998. Scoaterea sa din funcţiune era planificată pentru 2024, însă NASA a estimat că staţia spaţială ar putea funcţiona până în 2030.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Lichiditate solidă și aprecieri...
Donald Trump ar dori să vadă...
Eveniment de proporții la...
Hidroelectrica a semnat un...
Reformă de amploare la...
„Este prețul libertății” – așa...
Trump atacă dur China pentru că...
Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...
Poziție fermă a SUA împotriva...
Guvernul pregătește compensații...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...
După ce a jucat încă de la...
În ședința de Guvern de astăzi,...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
Cătălin Leonte, Director...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...
După aproape 100 de zile de...
Banii vin la timp în luna mai,...
Comisarul european Piotr...
Grupaj de știri.