Ruşii au ordonat retragerea. Ce se întâmplă acum în nordul Ucrainei
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Soldati. Foto: Pexels.com
Soldati. Foto: Pexels.com
Sunt informaţii că trupele rusești s-a retras complet din nordul Ucrainei.

Trupele rusești s-au retras complet din nordul Ucrainei, întorcându-se în nordul Belarusului și al Rusiei, afirmă Ministerul britanic al Apărării, citat de BBC News. O parte dintre trupe vor fi transferate în estul Ucrainei pentru a lupta în Donbas. Dar multe dintre forțe vor avea nevoie de „o reaprovizionare semnificativă” înainte de a fi desfășurate.

„Orice redistribuire în masă din nord este probabil să dureze cel puțin o săptămână minimum”, a anunțat ministerul în informarea de vineri dimineață. Acesta a adăugat că bombardamentele rusești asupra orașelor din estul și sudul Ucrainei au continuat și că trupele rusești au avansat spre sud din orașul Izyum, important din punct de vedere strategic, citează Mediafax.

 

Citeşte şi: Putin a renunţat la Kiev, spune şeful Pentagonului

 

"Putin a crezut că poate prelua foarte repede controlul asupra Ucrainei, foarte repede controlul asupra capitalei. S-a înşelat", a declarat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, în cursul unei audieri în Congres.

"Cred că Putin a renunţat la eforturile sale de a cuceri capitala şi în prezent se concentrează asupra sudului şi estului ţării", a adăugat el în faţa Comisiei senatoriale pentru forţele armate. Dar rezultatul războiului, care se anunţă lung, rămâne incert, a indicat, la rândul său, şeful de stat-major american, generalul Mark Milley.

"Va fi o treabă pe termen lung", a spus el. "Există încă o bătălie importantă care urmează în sud-est, unde ruşii intenţionează să-şi adune forţele şi să continue asaltul. Aşa că rămâne de văzut cum se va termina totul", a adăugat generalul Milley.

Ucraina a primit aproximativ 60.000 de sisteme antitanc de la Statele Unite şi aliaţii lor, iar armata ucraineană foloseşte mine antipersonal care îi obligă pe soldaţii ruşi să lupte în zone unde sunt cei mai vulnerabili, a notat şeful de stat-major în cadrul aceleiaşi audieri.

De asemenea, Occidentul le-a oferit ucrainenilor aproximativ 25.000 de sisteme antiaeriene de diferite tipuri care au împiedicat Rusia să preia controlul asupra spaţiului aerian ucrainean, a adăugat el.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel