În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
"În ciuda declaraţiei ministrului rus al apărării (Serghei Şoigu) cu privire la retragerea trupelor la bazele lor permanente (în 22 aprilie a.c.), Rusia continuă să menţină circa 80.000 de militari şi o cantitate semnificativă de armament şi tehnică militară în mai multe sectoare ale frontierei ucrainene", a declarat generalul Homceak, citat de serviciul său de presă.
Rusia nu şi-a retras nici navele şi vedetele flotelor sale din Nord şi Marea Caspică, transferate în martie-aprilie în Marea Azov şi Marea Neagră, a indicat înaltul responsabil militar ucrainean, adăugând că toate acestea permit Rusiei să-şi sporească într-un interval scurt de timp capacităţile ofensive ale forţelor sale armate în eventualitatea unor acţiuni agresive împotriva Ucrainei.
Potrivit lui Homceak, exerciţiile strategice comune ale forţelor armate din Rusia şi Belarus "Zapad-2021", programate pentru luna septembrie, reprezintă o ameninţare potenţială pentru ţara sa.
Armata SECRETĂ a SUA. Nu merge pe front, dar costă mult
Mareşalul aerului, britanicul Sir Stuart Peach, preşedintele în exerciţiu al Comitetului Militar NATO, a subliniat că Rusia îşi continuă modelul de acţiuni agresive de destabilizare, între care încălcarea constantă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei şi consolidarea prezenţei sale militare la frontiera ucraineană.
Înalta oficialitate militară britanică a confirmat că zeci de mii de militari ruşi au rămas cu tot cu arme şi echipamente în apropierea frontierei ucrainene.
În acest context, comandantul şef al armatei ucrainene a pledat pentru o abordare sistemică şi consolidată pentru neutralizarea provocărilor şi ameninţărilor ruseşti pe fondul situaţiei create "pe direcţia ucraineană, unde Ucraina se află de opt ani pe linia întâi cu ambiţiile imperiale ale Rusiei", potrivit Ukrinform.
În lunile martie-aprilie, Rusia a mobilizat trupe şi echipamente în apropierea frontierei cu Ucraina şi în Crimeea anexată, ceea ce a suscitat îngrijorarea Kievului şi a Occidentului privind o relansare a acţiunilor ofensive ruseşti împotriva Ucrainei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...