Economia bate pasul pe loc. Produsul Intern Brut a stagnat în primul trimestru din 2025
INS a publicat datele privind...
Apelul de proiecte este competitiv cu procedură de ofertare concurenţială, bazat pe 2 criterii de selecție. Proiectele trebuie depuse în platforma electronică dedicată FM, MySMIS2021 ce poate fi accesată la adresa https://mysmis2021.gov.ro
– 23 iulie 2024, ora 17:00 – data închiderii apelului.
”Valoarea totală a investițiilor va depăși două miliarde de euro, ceea ce va genera dezvoltare locală, locuri de muncă mai bine plătite și prețuri mai mici la facturi pentru români și companii. Anticipăm că vom finanța 1700-2000MW în capacități noi de producție, plus încă pe atât pentru autoconsum, minim 70% energie pentru consum local. Sunt proiecte care se vor finaliza în următorii doi ani.
Prin aceste apeluri, Ministerul Energiei continuă efortul de atingere a obiectivelor de tranziție către energia verde și își reafirmă susținerea pentru dezvoltarea de noi capacități de producție din surse regenerabile și ne menținem deviza: investiții, investiții, investiții”, a declarat Ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
Bugetul total estimat este echivalentul în lei a sumei de 415.000.000 euro și reprezintă sume nerambursabile din Fondul pentru modernizare.
Activități finanțabile în cadrul acestui apel de proiecte vizează:
Apelul de proiecte este un apel competitiv bazat pe procedură de ofertare concurenţială, având la bază 2 criterii de selecție. Proiectele urmează a fi depuse în platforma electronică dedicată FM, MySMIS2021 ce poate fi accesată la adresa https://mysmis2021.gov.ro/
– 23 iulie 2024, ora 17:00 – data închiderii apelului.
Bugetul total estimat este echivalentul în lei a sumei de 400.000.000 euro și reprezintă sume nerambursabile din Fondul pentru modernizare.
În cadrul acestei proceduri de ofertare concurentială pot fi finanțate nerambursabil proiecte care au ca obiectiv implementarea uneia dintre acțiunile menționate mai jos:
Realizarea capacităţilor noi de producere energie electrică din surse eolieneRealizarea capacităţilor noi de producere energie electrică din surse solareRealizarea capacităţilor noi de producere de energie electrică din surse hidro.
Documentele finale aferente apelului de proiecte, respectiv Schema de ajutor de stat şi Ghidul solicitantului, pot fi accesate la adresa de internet: https://energie.gov.ro/anunt-privind-lansarea-apelului-de-proiecte-in-cadrul-fondului-pentru-modernizare-program-cheie-nr-1-surse-regenerabile-de-energie-si-stocarea-energiei-sprijinirea-investitiilor-in-noi-capacitat/
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
INS a publicat datele privind...
Declarația unică (Formular 212)...
Aplicația informatică a...
Vladimir Putin nu va participa...
Piețele financiare își pierd...
Casa Albă susține că a semnat...
Angajații din România pot...
Trump încheie vizita în Golf cu...
Grupaj de știri.
România va încasa 1,3 miliarde...
Statele Unite și Qatarul au...
Construită inițial pentru a...
Datele privind inflația americană, o dezamăgire pentru...
Bursa de Valori București (BVB) a încheiat sesiunea de...
Câteva zile s-a spus că Orgnizația Țărilor Exportatoare...
Rusia pare determinată să se pregătească pentru o...
Material 3 Expressive: un nou suflu pentru Android.
India analizează posibilitatea...
Executivul spaniol continuă să lucreze pentru a „face...
Contul curent al balanţei de...
Dobânzile scad ușor, dar randamentele titlurilor de stat...
Primăria Municipiului București...