"Ne vom uita în primul rând dacă în cheltuieile pe care le avem anul acesta există cheltuieli neesenţiale la care putem să renunţăm şi să mai reducem din presiunea asupra bugetului, asta pe de o parte. Dar în acelaşi timp ne uităm şi la capitolele importante din bugetul de cheltuieli unde putem să amânăm o parte din cheltuieli pentru anul viitor. Cum vom avea această analiză vom ieşi cu ea. Eu sper să fie ori la momentul rectificării ori imediat după ea", a spus Cîţu la Digi 24.
Întrebat dacă se ia în calcul o restructurare a aparatului bugetar, ministrul a răspuns că, în acest moment, nu există în lucru la MFP aşa ceva.
"Nu, am spus că în acest moment nu există în lucru la Ministerul Finanţelor aşa ceva. Nu. Nu ne uităm la aşa ceva. Ne uităm la cheltuieli, este adevărat. În ceea ce priveşte aparatul bugetar ştiţi foarte bine, acest Guvern a început cu 16 ministere în loc de 27. Fiecare minister şi-a făcut o reorganizare. Eu am terminat reorganizarea ANAF, urmează şi reorganizarea Ministerului de Finanţe, digitalizarea. Şi asta înseamnă o restructurare a aparatului public, dar nu în felul în care se gândeşte lumea acum", a explicat Florin Cîţu.
Citește și Plata utilităților pe perioada epidemiei. Facilități pentru firme și persoane fizice
El a adăugat că se analizează toate cheltuielile bugetare, dar "la cheltuielile de personal nu ne uităm pentru moment". De asemenea, a subliniat că salariaţii din telemuncă nu beneficiază de sporuri, precum cel de antenă, însă nu a putut spune ce sumă reprezintă acest spor. "Deocamdată nu am această cifră, pentru că ministerele sunt în curs de implementare a acestei măsuri. Ştiu că la Ministerul de Finanţe am implementat-o deja şi la ANAF. Acum nu ştiu unde sunt celelalte ministere în acest moment cu această procedură", a punctat Cîţu.
Totodată, întrebat dacă poate da asigurări că nu vor fi tăieri de salarii, ministrul a răspuns negativ. "Vă spun că în acest moment nu există, nu ne uităm la un astfel de proiect în Ministerul de Finanţe. Nu există aşa ceva, nu ne uităm la aşa ceva, dar ne uităm la reevaluarea cheltuielilor pentru întregul an 2020 şi acolo sunt multe cheltuieli şi unele cu impact major unde putem face economii sau care pot fi amânate pentru 2021", a spus el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...