Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Liderul mondial pe piaţa telefoanelor mobile a decis ca după seria de smartphone-uri S10, lansată anul trecut, să treacă direct la denumirea S20 pentru a omagia anul 2020. Analiştii estimează însă că vânzările de telefoane Galaxy S20, care sunt echipate cu până la patru camere foto, vor fi uşor mai mici decât ale predecesorilor, fiind de părere că telefoanele pliabile ar putea canibaliza vânzările de S20.
Profitul Samsung Electronics s-a redus la jumătate
Galaxy Z Flip este construit din sticlă ultrasubţire utilizată pentru ecrane şi poate fi pliat şi desfăşurat de peste 200.000 de ori, fiind rezistent la zgârieturi, susţine Samsung. Acest model va fi disponibil începând de vineri la un pre de pornire de 1.380 de dolari. O sursă din interiorul companiei a dezvăluit că în acest an vânzările de Galaxy Z Flip ar urma să se ridice la maximum cinci milioane de unităţi, adică mai puţin de 2% din vânzările totale de smartphone-uri ale Samsung în 2019. 'Telefoanele pliabile sunt scumpe şi greu de produs.
Va fi nevoie de timp pentru a deveni un produs de piaţă', estimează Neil Mawston, analist la Strategy Analytics, care prognozează că vânzările vor decola abia în 2022 sau 2023. 'Pentru moment, telefoanele pliabile sunt un produs super-premium care pot avea un efect de halou pentru marca Samsung', adaugă Mawston. În cazul celor trei noi smartphone-uri S20, acestea vor fi mai scumpe decât predecesoarele, la un preţ de pornire de 999 de dolari şi vor avea o opţiune 5G în timp ce Z Flip este un telefon 4G.
Pentru noile Galaxy S20, Samsung a decis să mute camerele foto din spatele dispozitivului într-un design similar cu cel al seriei iPhone 11. Două din cele trei noi telefoane S20 vor avea patru camere foto, comparativ cu trei camere în cazul ultimului iPhone. 'Bătălia camerelor în industria smartphones s-a reluat', spune Bob O'Donnell de la TECHnalysis Research. Pe ansamblul anului 2019, Samsung şi-a păstrat poziţia de cel mai mare producător mondial de smartphone-uri cu o cotă de piaţă de 21,6%, potrivit firmei de consultanţă IDC.
Însă în trimestrul octombrie-decembrie 2019, Samsung a pierdut poziţia de lider în faţa rivalului Apple, după ce preţurile mai mici ale noului iPhone 11 au permis grupului american să înregistreze cea mai bună creştere de după 2015. La nivel global, Samsung se confruntă şi cu o competiţie acerbă din partea grupului chinez Huawei Technologies Co Ltd, care în ultimul trimestru al anului trecut a ocupat poziţia a treia în top, chiar dacă în prezent firma chineză este în mijlocul unei dispute între SUA şi China cu privire la securitate şi tehnologie, în special 5G.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...