Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Într-o scrisoare adresată acționarilor și angajaților, grupul coreean cere scuze pentru aceste cifre dezamăgitoare și recunoaște că a trecut printr-o perioadă dificilă. Un gest neașteptat de nimeni, dar necesar.
Samsung a anunțat că, pentru trimestrul trei, vizează venituri de aproximativ 79.000 de miliarde de woni (sau aproximativ 53 de miliarde de euro) și un profit operațional de 9.100 de miliarde de woni. Potrivit unui consens LSEG citat de Reuters, analiștii se așteptau la 10,3 trilioane de woni profit operațional pentru perioada de referință.
Acest anunţ constituie „un şoc comparativ cu previziunile iniţiale ale multor analişti” a comentat Lee Min-hee, analist la BNK Investment & Securities, citat de Reuters. La Bursa de Valori din Seul, acțiunile Samsung Electronics au pierdut 1,15%.
„Mulți vorbesc despre criza Samsung”
Nu se poate spune că piața a racționat în mod violent. În schimb, acțiunea Samsunga a pierdut peste 30% în ultimele trei luni. Suficient pentru a determina compania să ceară iertare salariaților și acționarilor.
„Astăzi, noi, conducerea Samsung Electronics, dorim să cerem scuze în primul rând vouă”, a spus grupul în scrisoarea semnată de Jun Young-hyun, vicepreședinte responsabil cu soluțiile de dispozitive. „Performanțele, care nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor pieței, a trezit temeri legate de competitivitatea tehnologică și viitorul companiei”, a continuat compania.
"Mulți vorbesc despre o criză la Samsung. Toată această responsabilitate ne revine nouă, celor care conducem compania", a subliniat semnatarul scrisorii. Cerând „sprijin din partea părților interesate”, Samsung Electronics promite să transforme această criză „într-o oportunitate” și să revină la „competitivitate tehnologică”.
„Tehnologia și calitatea sunt forțele noastre motrice. Aceasta este mândria Samsung Electronics, nu este loc de compromisuri sau soluții pe termen scurt. Este nevoie de ceva mai mult, care să asigure o competivitate fundamentală și de asta ne vom ocupa”, a promis conducerea gigantului coreean.
Un colos cu picioare de lut?
În acest scop, Samsung Electronics supune unui examen minuțios „metodele de lucru” și „cultura organizațională”, va ”repara ceea ce trebuie reparat”. „Dacă vedem o problemă pe teren, o raportăm și angajăm discuții susținute pentru a găsi remediul potrivit. Vom comunica activ cu investitorii ori de câte ori avem ocazia”, a promis compania.
Bloomberg menționează că, la capitolul cipurilor de memorie folosite pentru dezvoltarea intelitenței artificiale generative de către Nvidia, Samsung a pierdut teren în fața concurentul său sud-coreean SK Hynix sau chiar a grupului american Micron. Samsung a mai anunțat marți, într-un document transmis autorităților bursei coreene, că a amânat începerea livrărilor unei noi game de acest tip de cipuri către un client important.
„Răspunsul întârziat al Samsung la piața de cipuri AI crește dependența sa de cipurile tradiționale cu marjă scăzută, făcându-l mai vulnerabil la concurența din China și încetinind cererea, spun analiștii referindu-se la smartphone-uri și computere”, subliniază Reuters.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...