”Sărăcia este atestată statistic”. Mircea Coșea: Noul președinte trebuie să fie sincer
Deficitul bugetar pune presiune...
Oficialii Samsung au declarat pentru Reuters că vor continua procesul de due diligence în multiple locaţii, şi încă nu au luat o decizie.
Anterior, grupul sud-coreean anunţa că în noua uzină vor lucra aproximativ 1.800 de angajaţi şi vor fi produse cipuri logice avansate. Lucrările de construcţii ar urma să demareze în ianuarie, iar primele cipuri vor fi produse din 2024.
Chiar dacă nu s-a luat oficial o decizie, cele mai multe şanse le are suburbia Williamson County din Austin, Texas, datorită subvenţiilor oferite şi a surselor stabile de apă şi electricitate, susţin sursele. Samsung mai are o fabrică de semiconductori în Austin iar furtuna de la începutul anului a provocat companiei pagube evaluate la 254 - 339 milioane de dolari.
Noua unitate vine într-un moment în care industria auto globală este semnificativ afectată de deficitul de cipuri.
Principalii producători globali de cipuri pe bază de contact din lume sunt TSMC (cu o cotă de piaţă de 52,9%) şi Samsung (cu o cotă de piaţă de 17,3%), conform datelor TrendForce.
Luna trecută, Samsung anunţa că în următorii trei ani va investi 240.000 miliarde de woni (206 miliarde de dolari) pentru a-şi extinde activitatea în domeniile produselor biofarmaceutice, inteligenţei artificiale, semiconductorilor şi roboticii, în era post-pandemie.
Perla coroanei din grupul Samsung, cel mai mare conglomerat sud-coreean, a precizat că investiţiile până în 2023 vor ajuta la întărirea poziţiei sale globale în industriile cheie, cum ar fi producerea de cipuri, şi vor permite companiei să caute oportunităţi de creştere în noi domenii, cum ar fi robotica şi următoarea generaţie de telecomunicaţii.
Vești proaste pentru cei cu credite. ROBOR crește constant. Explicațiile experților
"Industria cipurilor este vitală pentru economia ţării. Investiţiile noastre agresive sunt o strategie de supravieţuire. Odată ce ne-am pierdut competitivitatea, este aproape imposibil să revenim", se arată în comunicatul grupului sud-coreean.
Samsung continuă să beneficieze de creşterea traficului de internet în perioada pandemiei de coronavirus (COVID-19), care a sporit cererea pentru cipuri de memorie pentru servere şi calculatoare personale, deoarece mai mulţi oameni lucrează de acasă. Consumatorii au achiziţionat masiv produse electronice de consum, ceea ce a provocat un deficit de semiconductori pe plan global.
Analiştii apreciază că divizia de cipuri a beneficiat de creşterea preţurilor la cipurile de memorie, care a depăşit estimările pieţei, şi de majorarea livrărilor. De asemenea, producţia la fabrica sa din SUA, afectată de vremea nefavorabilă, a revenit la normal.
Samsung este cel mai mare mare producător din lume de chipuri de memorie şi de telefoane mobile inteligente.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar pune presiune...
Două institute de sondare care au realizat exit poll,...
Candidatul Alianței electorale...
Candidatul independent la...
Candidatul AUR la președinția...
Aproape 13.000 de firme...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Capitalizarea bursei scade cu...
Recent, bursele mondiale au...
Autoritățile au promis un plus de peste 9%.
Bitcoin, dincolo de statutul de...
„Vor fi necesare mai multe...
Iată cele mai importante...
Dacă folosești frecvent...
Ultima escaladare tarifară a...
Miliardarul american Elon Musk...
La Harvard, mândrie și teamă în...
Vânzările în țările europene au scăzut dramatic în...
Practic, este sfârșitul unei ere.
Deocamdată este vorba de doar câteva produse.
Totuși, nu toate sectoarele au de suferit din cauza...
Avertisment de la Buffett, falimente în scădere, scandal...
ONRC: Numărul firmelor care...
Prezență record la urne în...
Românii trebuie să-și expoateze din nou imaginația și...
Arabia Saudită, Rusia și alți...
Warren Buffett critică...