Sancţiuni URIAȘE aplicate pe litoral de inspectorii ANSVSA

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Precup (MF): Statul român deţine 216 companii, care generează undeva la 7% din PIB-ul României
Precup (MF): Statul român deţine 216 companii, care generează undeva la 7% din PIB-ul României
Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au aplicat 58 de amenzi contravenţionale, în valoare de 492.000 de lei, în urma acţiunilor de control desfăşurate pe litoral în perioada 2 - 8 august, potrivit unui comunicat de presă al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Echipele de control care activează în această perioadă în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2021 sunt alcătuite din inspectori sanitari veterinari din cadrul DSVSA Constanţa sprijiniţi de colegii detaşaţi din judeţele: Alba, Caraş-Severin, Sibiu, Timiş, Vaslui, Vrancea şi Bucureşti.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate restaurantelor (31, în valoare totală de 274.800 de lei), urmate de unităţi de tip fast-food (11, în valoare totală de 92.400 de lei), baruri (patru, în valoarea de 31.200 lei), magazine alimentare (trei, în valoare totală de 21.200 de lei), rulote de tip fast-fost (două, în valoare totală de 20.000 de lei). De asemenea, au fost aplicate sancţiuni pentru două beach-baruri (în valoare de 20.000 lei), pentru gelaterii (două, în valoare totală de 20.000 de lei), snack-bar (una, în valoare de 10.000 de lei), patiserie (una, în valoare totală de 10.000 de lei) şi bufet (avertisment). Pe de altă parte, a fost emisă şi o Ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate de tip fast-food.

Cu ocazia acestor controale au fost confiscate şi retrase de la vânzare 113,88 kg produse alimentare (carne, peşte, fructe de mare), care au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.

Restricțiile au dublat rezervările pentru litoralul românesc

Controalele au vizat 284 de unităţi, respectiv: 104 restaurante, 37 de unităţi tip fast - food, 31 de magazine alimentare, 25 baruri, 19 laboratoare de cofetărie/patiserie, 16 unităţi de tip bufet, 10 beach-baruri, 6 unităţi tip bistro, 6 rulote mobile fast - food, 5 pizzerii, 5 snack-baruri, 4 braserii, 4 gelaterii, 3 cofetării, 2 supermarketuri, 2 patiserii, o clătitărie, un cafe-bar, o tonetă de îngheţată, un magazin de legume-fructe şi o unitate de comercializare produse congelate de patiserie.

Potrivit sursei citate, cele mai multe neconformităţi au fost depistate în staţiunile Vama Veche, Eforie Nord şi Mamaia, precum: manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor; depozitarea neconformă a produselor alimentare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie. Totodată, inspectorii ANSVSA au constatat ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; funcţionarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.

Potrivit comunicatului, unităţile aflate pe Litoralul românesc sunt supravegheate şi verificate permanent de medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2021, pentru ca toţi consumatorii să mănânce alimente sigure pe litoralul românesc şi, implicit, să beneficieze de un turism sigur la malul mării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Calcule și verificări / FOTO: Freepik
Tanczos Barna
Foto: Freepik.com

Bursa de la București încheie săptămâna într-o notă pozitivă

Au fost înregistrate și creșteri importante. 

Japonia / FOTO: Freepik

Japonia, un test pentru acordurile tarifare ale lui Trump

Când principalul negociator comercial al Japoniei s-a...

La Expoziția universală/FOTO: Pagina oficială de Facebook a Expoziției
Cupru
Blocuri de locuințe / FOTO: Freepik
Oameni de afaceri / FOTO: Freepik

Investitorii bărbați, mai puțin performanți decât femeile?

Care este concluzia unui studiu realizat pe această temă...

Banca Rusiei / FOTO: Wikipedia
Rachetă / FOTO: Flickr.com
Un motostivuitor transportă o mașină veche / Foto: Arhivă
Sediul Damen din Rotterdam, Olanda
Rompetrol
Tabletă / FOTO: Freepik

După OpenAI și Perplexity, Yahoo este gata să cumpere Chrome

În cadrul procesului antitrust împotriva Google, Yahoo...

Insolvență / FOTO: Freepik
Cătălin Leonte, director general FNGCIMM
BNR
Târg imobiliar
Comerțul en-gros a scăzut / Foto: Freepik
Bursa de la Frankfurt
Ministrul Comerțului din Coreea de Sud, Ahn Duk-geun (centru), alături de Yoji Muto din Japonia (stânga) și Wang Wentao din China (dreapta), la Seul.
Persoană cu handicap / Foto: Freepik
Bună dimineața!
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Papa Fancisc
OMV Petrom / Foto: Oana Pavelescu
Foto: Freepik.com

pixel