Schaeffler. Salariile mai ridicate şi costurile mai mari cu energia afectează marja de profit
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Producătorul german de componente auto Schaeffler se aşteaptă ca salariile mai ridicate şi costurile mai mari cu energia să-i afecteze marja de profit anul acesta, transmite Reuters.

Producătorul german de componente auto Schaeffler se aşteaptă ca salariile mai ridicate şi costurile mai mari cu energia să-i afecteze marja de profit anul acesta, transmite Reuters.

Acţiunile au scăzut marţi cu 7,2%, după ce compania a anunţat că nu şi-a îndeplinit ţintele de profit pe 2022.

Deficitul de semiconductori a forţat producătorii auto globali să producă mai puţine maşini în ultimii doi ani şi a ajutat la majorarea preţurilor, afectând cererea.

Distorsiunile din lanţul global de aprovizionare s-au adăugat costurilor, de exemplu fabricile din Europa de Est au trebui să folosească oţel din China în loc de oţel din Rusia, în urma sancţiunilor, a explicat directorul general Klaus Rosenfeld.

Schaeffler operează în Ungaria, Slovacia, România şi Republica Cehă.

"Într-un mediu în care fabricile sunt constant sub presiune, există costuri suplimentare", a declarat Rosenfeld pentru Reuters.

Majorările salariale şi costurile mai mari cu energia vor afecta toate diviziile anul acesta, în pofida redresării preţurilor în 2022, a avertizat grupul cu sediul în Bavaria.

În actualul an fiscal, care se încheie la 31 decembrie, Schaeffler se aşteaptă la o creştere a veniturilor de 5% - 8% şi a marjei de profit cu 5,5% - 7,5%.

În 2022, compania a raportat o marjă de profit de 6,6%, faţă de 8,8% în 2021, dar sub nivelul de 6,8% previzionat de analişti pentru anul trecut.

Schaeffler va propune dividende de 0,45 euro pe acţiune.

În decembrie, compania a semnat un acord privind subsidiarei sale din Rusia pentru 10 milioane de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel