Activiştii Greenpeace anunţă "prima victorie în instanță împotriva Neptun Deep"
Greenpeace România a câștigat...
Joi, prețurile la cacao la New York au urcat până la 5.874 de dolari pe tonă, o creștere de peste 40% de la începutul anului. Între timp, prețurile futures la cacao la Londra au crescut de peste două ori față de anul trecut, cu 7,3% joi, până la 4.600 de lire sterline pe tonă.
Aceste mișcări au determinat un avertisment din partea producătorului de ciocolată Hershey, care a avertizat că creșterea prețurilor materiilor prime va afecta profiturile.
"Am avut o creștere uriașă de la începutul anului. Nu cred că se aștepta nimeni la asta", a declarat Paul Joules, analist pentru cacao la Rabobank, adăugând că acest lucru s-a întâmplat "de la o poziție deja ridicol de ridicată" la sfârșitul anului 2023.
Deficitul de aprovizionare la nivel mondial creează "o mulțime de temeri că ... am putea trece chiar la un nou interval normal de prețuri mai mari", a spus Joules.
Coasta de Fildeș și Ghana produc împreună aproximativ 70% din boabele de cacao din lume și ambele țări și-au văzut culturile de cacao afectate de fenomenul El Niño, care perturbă tiparele de precipitații și aduce vreme caldă și uscată în Africa de Vest. De asemenea, cultivatorii se luptă cu un focar mare de boli.
Comercianții au pariat că condițiile meteorologice nefavorabile vor continua să afecteze aprovizionarea și să mențină prețurile globale ridicate.
Creșterile de preț dau o lovitură producătorilor de ciocolată. "Se așteaptă ca prețurile istorice la cacao să limiteze creșterea profiturilor în acest an", a declarat Michele Buck, directorul general al Hershey, în declarația de profit a companiei de joi. Compania a raportat o scădere de 6,6% a vânzărilor în al patrulea trimestru, deoarece consumatorii care se luptă cu inflația și-au redus cheltuielile cu dulciurile.
Pentru consumatori, ce este mai rău încă nu a venit, potrivit analiștilor. În 2023, o mulțime de companii producătoare de ciocolată absorbeau prețurile ridicate și aveau unele stocuri. Dar acum aceste companii sunt pe deplin expuse la aceste prețuri mai mari ale materiilor prime . . singura modalitate de a absorbi aceste prețuri este să le transfere către consumator.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Greenpeace România a câștigat...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...