COP29: Ce prevede acordul lăudat de unii, criticat de alții, încheiat la Baku
La capătul unor dezbateri...
Aproape 250.000 de elevi vor primi joi câte 500 de lei în cadrul programului Sprijin pentru România, a anunțat Marcel Boloș, ministrul interimar al Investițiilor și Proiectelor Europene.
„S-a operaționalizat una dintre măsurile cuprinse în programul Sprijin pentru România. Este vorba despre elevii care provin din familii sărace, unui număr de 246.000 de elevi astăzi le intră pe card suma de 500 de lei, echivalentul a trei rate lunare care au fost precizate în program”, a declarat Marcel Boloș la finalul ședinței de Guvern de joi.
Acesta a spus că este vorba de 122 de milioane de lei, care au fost virați joi. De asemenea, ministrul a anunțat că, înaintea sărbătorilor de Paște, peste 1,1 milioane de pachete alimentare au ajuns la persoane din categoriile defavorizate.
„Pachetul acesta de măsuri continuă și cu programul pentru persoanele defavorizate, respectiv 1.188.000 de pachete alimentare au fost distribuite înainte de Paști, în echivalentul a 170 de lei. Este vorba de vechea măsură pe care o derulăm cu finanțare din fonduri europene”, a adăugat ministrul, potrivit Mediafax.
Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a urcat joi la 4,73% pe an, de la 4,71% pe an, anterior, conform informaţiilor publicate de Banca Naţională a României (BNR).
Un nivel mai mare al indicelui a fost consemnat în 10 aprilie 2013 - 4,74% pe an. La începutul lui 2020, indicele ROBOR la 3 luni era 3,19% pe an, iar la debutul lui 2021 se situa la 1,98%. Indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a urcat la 4,90% pe an, de la 4,88% miercuri, iar ROBOR la 12 luni a crescut la 4,97% pe an, de la 4,96% pe an anterior.
Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât recent majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 3% pe an, de la 2,5% pe an şi păstrarea controlului ferm asupra lichidităţii de pe piaţa monetară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La capătul unor dezbateri...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...