”Se va prăbuși!” Va fi urât. Avertismentul unui miliardar american

Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Veștile nu sunt încurajatoare
Veștile nu sunt încurajatoare
Bursele americane se pregătesc pentru o corecție, în condițiile în care Rezerva Federală americană intenționează să majoreze dobânzile, iar inflația ridicată va reprezenta, pentru o bună perioadă de timp, o nouă realitate la care trebuie să ne adaptăm,  a declarat pentru Bloomberg miliardarul și cofondatorul Carlyle Group, David Rubenstein.

Indicele extins al pieței bursiere S&P 500 a pierdut deja aproape 5% față de maximul istoric de 4.818,62 puncte atins pe 4 ianuarie 2022, iar indicele tehnologic NASDAQ Composite a scăzut cu 10,5% față de cel mai ridicat nivel al său, de 16.212,23 puncte, înregistrat în noiembrie anul trecut.

"Ne confruntăm cu o corecție. O lungă perioadă de timp, piețele de tranzacționare s-au scăldat într-o stare de optimism justificată după un an pandemic care a lansat provocări fără precedent. De fapt, am avut bani gratis", a subliniat Rubenstein într-un interviu acordat în cadrul Bloomberg Year Ahead Summit.

În opinia expertului, economia americană este "în general în formă bună", dar, în condițiile în care Fed prognozează în jur de patru-cinci majorări majorări a dobânzii de referință în 2022, scăderea prețurilor pe piață este inevitabilă.

Rubenstein a adăugat că inflația ar trebui să se stabilizeze la 3-4% pe parcursul acestui an, "dar oricum este de două ori mai mult față de ce a fost înainte și mulți oameni sunt nervoși și speriați din această cauză", a spus omul de afaceri.

Citește și Bombă cu efect întârziat! Un expert prezice prăbușirea unei mari afaceri

Citește și Cazul Elizabeth Holmes: Cultura minciunii și a secretelor în Silicon Valley

"Poate nu va fi dezastrul din anii 1970, dar oricum va fi rău pentru foarte mulți dintre americani, pentru că rata inflației se va menține peste pragul de 2% o anumită perioadă. Cred că va dura atâta timp cât vor exista probleme pe lanțul de aprovizionare", a conchis Rubenstein.

La 10 ianuarie anul acesta, acțiunile tehnologice americane s-au prăbușit în timp ce randamentele obligațiunilor guvernamentale au crescut. Ratele scăzute au contribuit la o revenire a sectorului în 2020-2021. Cu toate acestea, pe fondul creșterii inflației, investitorii se așteaptă acum la o majorare a ratei dobânzii din partea Fed. Acest lucru face ca raliul acțiunilor de mari dimensiuni să fie în pericol de a continua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.


pixel