Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Războiul din Ucraina a rămas un obstacol major pentru economia globală, a declarat ea în remarcile pregătite pentru o conferință de presă de la Marrakech, Maroc, anunță Reuters.
Yellen a mai spus că perspectivele actualizate ale FMI au arătat că economia mondială se află într-o situație mai bună decât se preconiza la reuniunile anuale de anul trecut, dar Trezoreria a continuat să monitorizeze riscurile de scădere.
În timp ce unele țări înregistrau o încetinire a creșterii economice, inclusiv China și zona euro, Yellen a declarat că nu a văzut semne de efecte de amploare care să destabilizeze economia globală.
Yellen a condamnat atacul de sâmbătă asupra Israelului comis de atacatori Hamas din Fâșia Gaza, cel mai sângeros atac al militanților palestinieni din istoria Israelului, dar comentariile sale nu au abordat impactul potențial al acestuia asupra economiei globale.
Șefa Trezoreriei, care a vizitat Ucraina în februarie, a declarat că administrația Biden va colabora cu Congresul pentru a asigura un sprijin continuu pentru Ucraina.
"Nu putem permite ca sprijinul nostru pentru Ucraina să fie întrerupt", a spus ea. "Administrația Biden - cu sprijinul unei majorități din Congresul SUA și al poporului american - va lucra pentru ca Ucraina să primească asistența de care are nevoie pentru a câștiga acest război".
Yellen a declarat că administrația Biden va continua, de asemenea, să depună eforturi pentru a atenua impactul războiului Rusiei în Ucraina, inclusiv asupra securității alimentare, lucrând în același timp cu o coaliție globală pentru a priva Rusia de fondurile de care are nevoie pentru a duce acest război.
Ea a spus că plafonarea prețului la petrolul rusesc a "redus semnificativ veniturile rusești în ultimele 10 luni, promovând în același timp piețe energetice stabile".
Prețurile globale ale energiei au rămas în mare parte neschimbate, în timp ce Rusia a fost nevoită fie să vândă petrol cu un discount semnificativ, fie să cheltuiască sume uriașe pentru ecosistemul său alternativ, a adăugat ea.
Grupul celor șapte țări (G7) a impus în decembrie sancțiuni care interzic transportatorilor sau asigurătorilor existenți în țările G7 să ofere servicii pentru a facilita exporturile de petrol rusesc atunci când prețul depășește 60 de dolari pe baril. Criticii spun că Rusia eludează plafonul prin utilizarea unei "flote fantomă" de petroliere mai vechi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...