Secretele unui startup de succes

Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Se știe că este dificil să pornești o afacere iar ca acea afacere ca și să aibă succes este și mai dificil. Cum să începem și ce cale să urmăm am putea învăța de la cei care au avut succes sau să învățăm din greșelile altora.

Calea de la o idee bună la o afacere bună nu va urma niciodată un drum liniar, iar dacă nu suntem în stare să muncim mai mult decât oricând înseamnă că nu suntem pregătiți pentu așa ceva. Muncă, răbdare, perseverență și ambiție sunt doar câteva din calitățile pe care ar trebui să le aibă un om de afaceri de succes.

Iată câteva din afacerile care au transformat ideile în bani

Eyal Yassky, Israel - Hilico

Youtube video image

 

Compania Hilico transformă ploaia în apă de băut. Firma produce un dispozitiv care colectează apa de ploaie, o filtrează de două ori după care o depozitează în canistre.

Eyal Yassky era salvator pentru situații de urgență atunci când i-a venit ideea. Nu fusese niciodată interesat să pornească o afacere, pur și simplu a creat un produs de care era nevoie. După ce a discutat cu un inginer pentru crearea dispozitivului și-au dat seama că există piață pentru produsul lui. ”Ne-am dat seama foarte repede că este nevoie de o companie de la care să se cumpere acest produs așa că am ajuns la concluzia că avem nevoie de o firmă.”

Diana Yousef, SUA - iThrones

 

Afacerea Dianei este o toaletă denumită iThrones care funcționează fără apă sau țevi și care acordă oricui acces la o instalație santiară de acest fel.

Diana Yousef, fost consultant la NASA, se ocupa de cercetarea modului în care reziduurile umane puteau fi reutilizate și transformate în apă. Yousef s-a inspirat din modul cum utilizarea anumitor materiale pot fi folosite pentru purificarea apei. Afacerea a început-o după nașterea primei ei fiice pentru a-și revigora cariera după ce a stat mai mult acasă cu copii. Americanca a declarat că multe femei sunt înlăturate după ce au copii și după ce ea însăși a trăit acest lucru a vrut să se reinventeze.

Pawel Soluch, Polonia, Neuro Device

 

Afacerea polonezului este o pereche de căști care îi ajută pe cei cu probleme de vorbire, produs care va ajunge pe piață anul viitor. Căștile se află în stadiul final de teste clinice iar Soluch speră să îl pună pe piață în cel mult un an.

Căștile utilizează stimuli electrici care îi ajută la îmbunătățirea recuperării oamenilor care suferă de tulubări de vorbire.

Soluch a lucrat timp de șate ani în secția de neurochirurgie a spitalului universitar. ”Am cunoscut o grămadă de pacienți care aveau dizabilități legate de mișcare, senzați, probleme de vorbire. Afazia este o dizabilitate în care intelectul este intact iar pacientul știe exact ce vrea să spună dar nu poate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Fabrică de cip-uri
Foto: Freepik.com
Ghișeu
Donald Trump și Jerome Powell / Foto: Casa Albă / Flickr
Magistrați / Foto: Freepik
Stație de transformare / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Persoană în scaun rulant / Foto: Freepik
Bursa de pe Wall Street / FOTO: Freepik
Declaratia 100
Foto:Freepik.com
Strângere de mână / FOTO: Freepik
Foto: Pexels.com
Notificare telefon

Eset, avertizare pentru cei care au cont pe Spotify

Conturile Spotify reprezintă active digitale valoroase...

Încărcare mașină electrică / sursa foto: Freepik.com
Papa Francisc

Papa Francisc a murit

A încetat din viaţă Papa Francisc.

Foto: Freepik.com
Kristalina Georgieva / Foto: FMI / Flickr

Scădere uşoară a numărului de firme dizolvate

Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în...

Foto: Freepik.com
Sondă / FOTO: Freepik

Producţia de ţiţei a României scade, importurile cresc

Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 7, 6% în...

Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Sol

Ucraina rămâne fără gaze. Rezervele sunt pe sfârşite

Ucraina ar putea avea nevoie să importe până la 6,3...

Razboiul comercial SUA-China / Foto: Freepik
Nissan / FOTO: Unsplash
Foto: Freepik.com
Boeing 737 Max / FOTO: Unsplash

pixel