SECRETUL CRIPTOMONEDELOR! Expert: Pot spune niște STRATEGII

Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Sursa: Pixabay / WorldSpectrum
Sursa: Pixabay / WorldSpectrum
EXCLUSIV
Din cate observăm criptomoneda BITCOIN este în creștere. Redactorii DCBusiness l-au contactat pe Ionuț Budișteanu, cel care a creat criptomoneda românească WebDollar și au aflat câteva SECRETE.  

Cine decide aceste creșteri ale criptomonedelor dar și scăderi?

Din ce am analizat eu, am ajuns la mai multe concluzii personale. Pot spune niște strategii pe care niște actori cu foarte mult capital pe care îl riscă, le-ar putea face. Prețul este dat de către ultima tranzacție realizată. Se știe faptul că lichiditatea este dispersată (plasată) la prețuri diferite, iar această lichiditate este oferită de către roboți de trading.

Tu știi de la cine cumperi Bitcoin-ul când dai click pe butonul de BUY de pe exchange-uri

Întrebarea pe care nu și-o pune mai nimeni e: Tu știi de la cine cumperi Bitcoin-ul când dai click pe butonul de BUY de pe exchange-uri? În mare parte , utilizatorul vinde și cumpără de la Market Makeri care au lichiditate atât de cumpărare cât și de vânzare la prețuri diferite și cantități diferite. Astfel, Market Makeri au o lichiditate de câteva sute milioane de dolari (care ii riscă sigur) având oferte de cumpărare și de vânzare 24/7.

Chiar dacă Bitcoin se mineaza, foarte puțin o cantitate nouă este creată zilnic sau într-un an de zile, deoarece are un model de raritate. Astfel, foarte puține monede se tranzacționează real zilnic și Market Makerii au suficientă lichiditate să tranzacționeze toate orderele oamenilor cu o suma mult mai mică.

FRAUDA cu Elon Musk. Atenție la ce mesaje primești, îți FURĂ date. DNSC: NU le deschideți, nu dați date personale

Marea majoritate a oamenilor fac trading maxim o dată, de două ori pe săptămâna / lună. Chiar și cei care fac DayTrading nu înseamnă că acel trader face zeci de tranzacții zilnice, ci face maxim o tranzacție, două pe zi, însă analizează și se documentează de partea fundamentală fiind job-ul lui full time.

De ce se întâmplă asemenea SCĂDERE pe piața CRIPTO

Astfel, scăderea, din punctul meu de vedere este o posibilitate foarte mare să fie câte un player mare care vinde dând click pe butonul de SELL o cantitate mare ( așa numitul dump). Instant, Market Makerii cumpără cantitatea mare dar la prețuri diferite cu sume diferite. Ulterior, Market Makeri încep să o vândă pe profit, la prețuri mai mari , dar la fel eșalonată la prețuri diferite și cantități diferite.

Acest lucru nu este nou, exact aceeași strategie se face și pe bursă americană. De asemenea mai este vorba și de viteză conexiuni de internet și prioritatea în algoritmul intern de orderbook al exchange-ului.

Astfel roboții au o prioritate oferită chiar de exchange-uri mari care oferă această posibilitate pentru a maximiza profiturile actorilor mari. Există o posibilitate, că pe criptomonede, Market Makerii pe unele pair-uri să fie chiar exchange-urile propriu zise și să nu fie actori instituționali ( bănci: aka wallstreet, venture capital ), ci ar putea fii chiar exchange-urile de top precum Bitmex, Poloniex, FTX sau Binance. De ce? Deoarece comisionaele de tranzacționare la orderele executate sunt plătite în procente!

În CRIPTO nu există COMISIOANE FIXE

Chiar dacă procentul e mic gen 0.01% și pare nesimnitifiactiv asta înseamnă că în 10000 de tranzacții, exchange-ul obține gratuit toată suma tranzacționată pe acel asset. Astfel, în doar câteva luni, un exchange monopolizează acel asset. Din câte știu, marea majoritate a platformelor tradiționale pe bursă tradițională, au comisioane fixe și nu procentuale, însă în crypto nu există așa ceva.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

ByteDance, compania mamă a TikTok
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.

Mihai Barbu și Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Oameni traversează strada
Hobby-ul poate fi profitabil / Foto: Freepik

pixel