”Sărăcia este atestată statistic”. Mircea Coșea: Noul președinte trebuie să fie sincer
Deficitul bugetar pune presiune...
BCE a început discuţiile cu privire la reducerea programului de achiziţii de obligaţiuni pe măsură ce economia iese din recesiunea provocată de coronavirus însă au apărut puncte de vedere opuse între decidenţii din diferite ţări.
"Îmbunătăţirea perspectivelor economice, ca urmare a progreselor rapide ale campaniilor de vaccinare, a redus probabilitatea unor scenarii grave. Desigur, relansarea incipientă se confruntă în continuare cu incertitudini din cauza răspândirii mutaţiilor virusului", a spus preşedintele BCE în cursul unei audieri în Parlamentul European. Acest avertisment vine într-un context în care oamenii de ştiinţă prognozează că varianta Delta a coronavirusului ar putea să se răspândească rapid în Europa.
Christine Lagarde a fost audiată de Parlamentul European în calitate de preşedinte al Comitetului european pentru risc sistemic (ESRB), organismul care supervizează stabilitatea financiară în Uniunea Europeană. În raportul său anual publicat joi, ESRB a subliniat că cele mai îndatorate state din UE nu îşi permit o majorare a randamentelor la obligaţiuni după ce au împrumutat sume mari de bani pentru a finanţa răspunsul lor la pandemie.
Citește și Marile temeri ale băncilor centrale: Bestia de inflație
În cazul în care condiţiile din sectorul economic şi financiar nu se vor deteriora în mod semnificativ, BCE ar putea ridica "la finalul lunii septembrie 2021" recomandarea adresată băncilor de a limita distribuirea de dividende, a mai spus Christine Lagarde. Această chestiune va fi examinată cu prilejul următoarei reuniuni a Comitetului european pentru risc sistemic, care va avea loc în data de 23 septembrie.
Înfiinţat după ultima criză financiară, Comitetul european pentru risc sistemic identifică cele mai mari riscuri la adresa stabilităţii financiare a blocului comunitar şi face recomandări către autorităţi, însă aceste recomandări nu sunt obligatorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar pune presiune...
Aproape 13.000 de firme...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Capitalizarea bursei scade cu...
Recent, bursele mondiale au...
Autoritățile au promis un plus de peste 9%.
Bitcoin, dincolo de statutul de...
„Vor fi necesare mai multe...
Iată cele mai importante...
Dacă folosești frecvent...
Ultima escaladare tarifară a...
Miliardarul american Elon Musk...
La Harvard, mândrie și teamă în...
Vânzările în țările europene au scăzut dramatic în...
Practic, este sfârșitul unei ere.
Deocamdată este vorba de doar câteva produse.
Totuși, nu toate sectoarele au de suferit din cauza...
Avertisment de la Buffett, falimente în scădere, scandal...
ONRC: Numărul firmelor care...
Prezență record la urne în...
Românii trebuie să-și expoateze din nou imaginația și...
Arabia Saudită, Rusia și alți...
Warren Buffett critică...
Turismul necontrolat și schimbările climatice amenință...
Revocarea accesului României la programul Visa Waiver de...