Șeful Airbus: Oamenii vor să zboare din nou (Călătoriile de afaceri)

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Șeful Airbus: Oamenii vor să zboare din nou (Călătoriile de afaceri)
Șeful Airbus: Oamenii vor să zboare din nou (Călătoriile de afaceri)
Călătoriile de afaceri cu avionul vor reveni în cele din urmă aproape de nivelul de dinaintea pandemiei de coronavirus (Covid-19), iar companiile aeriene vor aloca acelaşi spaţiu locurilor de la clasa business ca şi înainte, a afirmat duminică directorul general al grupului aeronautic european Airbus, Guillaume Faury, într-un interviu acordat publicaţiei elveţiene NZZ am Sonntag, transmite Reuters.

Transportul aerian nu reuşească să depăşească perioada de criză în pofida accelerării campaniei de vaccinare din statele dezvoltate. În condiţiile în care reuniunile online au câştigat teren în timpul pandemiei, rămâne de văzut în ce măsură se vor redresa călătoriile de afaceri cu avionul. Dar Faury a declarat pentru NZZ am Sonntag că s-a schimbat gândirea corporativă.

"Companiile realizează că la un moment dat vor trebui să-şi reîntâlnească personal clienţii şi furnizorii. La un moment dat, ele trebuie să fie prezente la faţa locului pentru a dezvolta produse sau pentru a construi fabrici", a explicat şeful Airbus.

Acesta a adăugat: "Companiile aeriene ne informează că, ţinând cont că trebuie să decidă acum cum vor arăta locurilor în avioanele lor în viitor, intenţionează să aibă tot atâtea locuri la clasa business ca înainte de pandemie".

Întrebat despre numărul de zboruri în interes de afaceri în următoarea perioadă, şeful Airbus a admis că sectorul ar putea să nu se redreseze complet. "Ar putea fi mai puţine locuri. Un lucru e clar: oamenii vor să zboare din nou. Nu cred că va fi un număr mai mare de călătorii aeriene ca înainte de pandemie dar probabil cel puţin la nivelul de dinainte", a apreciat Faury.

Luna trecută, Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a estimat că numărul pasagerilor transportaţi de companiile aeriene din întreaga lume va reveni abia în 2023 la nivelul la care era în 2019, înaintea pandemiei de Covid-19 care a condus la o prăbuşire a traficului aerian.

În acest an, numărul pasagerilor ar urma să fie cu 52% sub nivelul la care era înaintea crizei, urmând ca anul viitor să îşi revină la 88% din nivelul la care era înaintea pandemiei. Abia în 2023 transportul aerian de pasageri va ajunge la nivelul din 2019 (105%) pentru ca la finele deceniului să ajungă la 5,6 miliarde de pasageri, după o creştere medie anuală de 3,9% între 2025 şi 2030, a previzionat IATA, care reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. În 2019, a generat venituri de 70 de miliarde de euro şi a avut 135.000 de angajaţi. De asemenea, Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni.

Airbus este prezentă în România cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters România (2002) şi Premium Aerotec (2009) în Braşov şi Airbus Defense and Space (2005) în Bucureşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Recesiunea bate la uşa României

Riscul de recesiune a crescut semnificativ şi este posibil să avem o...

Grafica: Mihai Ciobanu
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Foto: Freepik.com
SUA / UE. Foto: Freepik.com
Bani

Anunț de ultimă oră de la BNR: Ce se întâmplă cu dobânzile!

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a...

Secretarul de presă al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov
Victor Ponta
Titluri Tezaur / Ilustrațe: Oana Pavelescu

Românii pot cumpăra de azi titluri Tezaur

Românii pot investi începând de luni, 7 aprilie, în...

Foto: Freepik.com
Bani. Foto: Freepik.com

Curăţenia de primăvară în România! Ediția 2025 / video

DC Media Group, trust media din care fac parte DC News,...

Dumitru Chisăliță, președintele AEI
Foto: Freepik.com
Bani / Foto: DCBusiness

Curs BNR. Leul pierde teren la început de săptămână

Banca Națională a României a anunțat cursul leului...

Formular / Foto: Freepik

ANAF bagă o nouă taxă pentru băieții deștepți din energie!

ANAF introduce o nouă obligație declarativă pentru...

Donald Trump

Un mesaj fără precedent pentru Trump vine din Japonia

Un mesaj fără precedent din partea uneia dintre cele mai...

Vânzarea de benzină este limitată / Foto: Unsplash

Prețul carburanților. Cât costă un plin astăzi, 7 aprilie

Urmează o ieftinire substanțială a carburanților? Logic,...

Maros Sefcovic / FOTO: Wikipedia
Bursa de Valori București
Miliardarul american Bill Ackman

Miliardarul Bill Ackman îi cere lui Trump să dea înapoi

Miliardarul și administratorul de fonduri Bill Ackman,...

Stop oricăror operațiuni / FOTO: Freepik
ANAF / Foto: DCBusiness
Dificil
Bursă / Foto: Freepik

pixel