Semiconductori: Foxconn se retrage dintr-un proiect de 19,4 miliarde dolari
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Mult prea lent
Mult prea lent
De ce? Pentru că sunt probleme prea complicate de rezolvat.

Gigantul taiwanez din domeniul electronic, Foxconn, a anunțat marți că se retrage dintr-un proiect dezvoltat în India împreună cu Vedanta Group și care viza construcția unei fabrici de semiconductori în valoare de 19,4 miliarde de dolari. Drept scuză sau justificare a deciziei sale, compania a invocat probleme care sunt prea complicate de rezolvat. 

Cea mai mare întreprindere din lume care asamblează iPhone-uri a semnat, în septembrie, un acord cu grupul minier indian Vedanta pentru a crea o fabrică de semiconductori, care ar fi produs inclusiv ecrane pentru telefoane și tablete, în statul indian Gujarat, în vestul țării. Acest proiect ar fi asigurat Indiei o mai bună autonomie de aprovizionare cu această tehnologie esențială pentru producerea unei multitudini de dispozitive electronice, de la aparate de cafea la mașini electrice.

„Deficiențe semnificative”

Dar Foxconn a clarificat marți că cele două părți au preferat să renunțe. „Ambele părți au ajuns la concluzia că, din păcate, proiectul nu se mișcă suficient de repede, că au existat lacune semnificative pe care nu le-am putut rezolva cu ușurință, precum și probleme externe care nu au legătură cu proiectul”, a explicat Hon Hai Technology Group, denumirea oficială a companiei Foxconn, într-o declarație. 

Potrivit acestui acord, gigantul minier indian, Vedanta, ar fi avut o participație de până la 60% la viitoarea societate mixtă, care ar fi trebuit să fie operațională în 2024, restul de 40% revenind Foxconn. Această retragere nu va avea consecințe financiare pentru gigantul taiwanez, care a susținut că nu a injectat „niciun capital sau active” în această societate în comun.

Vedanta nu a confirmat retragerea, dar și-a asigurat partea sa de „angajamentul total” de a merge mai departe, asigurând că alți parteneri sunt pe rând pentru a construi această fabrică. Marea majoritate a semiconductorilor sunt produse în Taiwan și Coreea de Sud de Samsung. Pentru a se alătura acestui lider, India a aprobat un proiect de 10 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2021, menit să dezvolte acest tip de industrie, acceptând să suporte jumătate din costurile de investiție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

România a importat mai mult cărbune în 2024

În urmă cu câteva zile, Institutul Național de...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel