Toate aceste stele se află la 326 de ani lumină (o sută de parseci) de Sistemul solar, iar semnalele radio artificiale de pe Pământ au ajuns la aproximativ o sută dintre ele. Iar pe exoplanetele unora dintre respectivele sisteme, pot exista civilizații ipotetice extraterestre, afirmă cercetătorii într-un articol publicat în revista Nature.
Având în vedere că unghiul sub care sistemul Pământ-Soare este vizibil de pe alte stele variază, nu întotdeauna se poate observa modul în care Terra trece pe fundalul discului Soarelui. Oamenii de știință au descoperit că în cazul 319 dintre cele 2034 de sisteme, această trecere poate fi observată în următorii cinci mii de ani, adică vor intra în zona de tranzit a Pământului (coincide cu planul ecliptic).
313 de stele au părăsit deja zona de tranzit a Pământului în anteriorii cinci mii de ani, dar au prins momentul de apogeu al civilizației umane moderne. 1402 de stele se află acum în zona de tranzit și vor mai rămâne încă ceva timp.
Semnalele radio pe care civilizația umană a început să le emită în spațiu cu aproximativ o sută de ani în urmă au ajuns deja la 75 de sistemele aflate într-o sferă cu o rază de 30 parseci (o parsec este egal cu 3,26 ani lumină).
Citește și NASA nu înțelege. Ce se petrece în Siberia este INEXPLICABIL
Se știe că șapte dintre aceste sisteme sunt cunoscute ca având exoplanete, dintre care patru se află la o sută de ani lumină de Pământ. Ross128, situată la 3,375 parseci de la Soare, este a 13-a cea mai apropiată stea de sistemul solar și al doilea cel mai apropiat sistem cu o exoplanetă comparabilă ca masă cu Pământul. Este posibil ca, de aici, a fost observată trecerea Pământului în urmă cu 3057, până la 900 de ani.
Sistemul stelar Tigarden, al 25-lea sistem cel mai apropiat de Soare (3.832 parseci), conține două exoplanete asemănătoare Pământului. Va intra în zona de tranzit a Pământului peste 29 de ani, unde va rămâne 410 zile. Și nu în ultimă instanță, sistemul TRAPPIST-1 (12,4 parseci), renumit pentru faptul că include șapte exoplanete, va intra în zona de tranzit în 1642 și va fi acolo timp de 2371 de ani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...