Semnale radio misterioase care vin din Calea Lactee
Autor: Antonia Popescu | 17 oct, 13:04
Semnale radio misterioase care vin din Calea Lactee
Semnale radio misterioase care vin din Calea Lactee
Cercetătorii de la Universitatea din Sydney sunt "nedumeriți" de aceste semnale, deoarece acestea "nu se potrivesc cu nicio sursă radio astrofizică cunoscută", potrivit unui nou raport al universității.

Ziteng Wang de la Universitatea din Sydney a declarat:

"La început ne-am gândit că ar putea fi un pulsar, un nucleu de stea remanentă foarte dens și cu rotație rapidă. S-a discutat, de asemenea, despre o stea cu erupții uriașe. Semnalele de la această nouă sursă nu se potrivesc cu nimic din ceea ce ne așteptăm de la obiectele stelare cunoscute."

Acestea au fost descoperite pentru prima dată în timp ce scanau cerul cu ajutorul radiotelescopului Australian Square Kilometre Array Pathfinder, situat în Australia de Vest.

Un ciclon puternic lovește România. Anunțul de ultimă oră făcut de directorul ANM

G Ad:

Domnul Wang și o echipă internațională - din care fac parte astronomi din Germania, America, Canada, Africa de Sud, Spania și Franța - au urmărit sursa sunetului de la începutul anului 2020.

Profesorul Tara Murphy, co-autor al unui studiu privind aceste semnale, a declarat:

"Uneori pare să rămână pornit, detectabil timp de zile sau săptămâni la rând, iar alteori poate apărea și dispărea într-o singură zi, ceea ce este extrem de rapid pentru un obiect astronomic. Nu numai că semnalele sunt ciudate, dar se pare că obiectul care le emite este foarte unic. Acest obiect era atât de strălucitor încât, dacă ar fi fost o stea, ar fi trebuit să o putem vedea în lumina vizibilă. Dar noi nu l-am văzut deloc, era complet invizibil. Așa că avem această situație în care am exclus cele mai probabile două explicații. Acest lucru exclude aproape toate obiectele astronomice pe care le cunoaștem."

Cercetătorii intenționează să urmărească îndeaproape obiectul pentru a căuta mai multe indicii despre ce ar putea fi.

Ştiri Recomandate

Este COD ROŞU! Avertizare de călătorie în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de...

Horoscop. Decembrie, luna SUCCESULUI pentru aceste zodii

Ultima lună a anului 2021 va fi o perioadă puternică din...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro