Aurul atinge un nou record! Ce se întâmplă cu leul în raport cu euro și dolarul
BNR a publicat cursul valutar...
Potrivit unui studiu publicat recent de o companie specializată în training şi consultanţă în domeniul dezvoltării organizaționale, rezultatele arată că aproape trei sferturi (74%) dintre liderii din sectorul public consideră că siguranța locului de muncă reprezintă un criteriu de atractivitate foarte important pentru angajații de la stat.
Potrivit Ascendis, pachetul salarial şi de beneficii este considerat foarte important de către doar de 35% dintre respondenţi, iar dacă în unele sectoare din mediul privat distanţa faţă de job este un criteriu eliminatoriu pentru candidaţii care aplică pentru un loc de muncă, în sectorul public acesta este un criteriu puţin important din punct de vedere al atractivităţii postului vizat.
Un alt rezultat al studiului arată că posibilităţile de dezvoltare a competenţelor, dar şi oportunităţile de promovare sunt foarte importante pentru circa o treime dintre respondenţi.
Atunci când vine vorba despre metodele de creştere a performanţei din sectorul public, peste 60% dintre liderii chestionaţi consideră că îmbunătăţirea competenţelor angajaţilor şi implementarea unui sistem de remunerare pe bază de performanţă ar fi cele mai eficiente metode de a îmbunătăţi performanţa instituţiei în care activează.
De asemenea, peste jumătate dintre liderii din sectorul public (52%) sunt de părere că angajaţii din instituţiile pe care le coordonează au un grad ridicat sau foarte ridicat de expertiză.
În acelaşi timp, 5% din totalul respondenţilor susţin că angajaţii din instituţia pe care o conduc au un grad scăzut sau foarte scăzut de expertiză, pentru că "angajările se fac pe pile/relaţii, nu pe competenţe".
Studiul a fost realizat de Ascendis în parteneriat cu Ghidul Primăriilor, în perioada 9 - 19 mai 2023, pe un eşantion de 120 de lideri din sectorul public, dintre care 40% angajaţi ai autorităţilor locale, iar 32% fac parte din echipa unei autorităţi centrale.
Rezultatele cercetării au fost prezentate în cadrul unui eveniment organizat la Banca Naţională a României (BNR).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
BNR a publicat cursul valutar...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...