Simptome Omicron: Pierderea gustului și mirosului apar doar la un procent foarte mic dintre cei infectați

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Coronavirus: Primul semSimptome Omicron: Pierderea gustului și mirosului apar doar la un procent foarte mic dintre cei infectațin de infectare cu Omicron
Coronavirus: Primul semSimptome Omicron: Pierderea gustului și mirosului apar doar la un procent foarte mic dintre cei infectațin de infectare cu Omicron
Dacă la varianta Delta pierderea gustului și mirosului erau simptomele principale, la Omicron lucrurile stau puțin diferit. Specialiștii Institutului pentru Sănătate Publică din Franța au stabilit care sunt simptomele specifice infectării cu varianta Omicron. Acestea sunt în general ușoare, mai ales la persoanele vaccinate.

În jur de 200.000 de cazuri COVID sunt diagnosticate zilnic în Franța, iar marea majoritate dintre ele au fost infectate cu varianta Omicron.

La ce fel de tulburări ar trebui să se aștepte cei care sunt simptomatici? Santé publique France (SPF) a analizat un eșantion de 317 cazuri pozitive pentru Omicron, confirmate prin secvențiere (singura tehnică care permite identificarea 100% a unei variante). Majoritatea covârșitoare a acestora erau simptomatice.

Coronavirus: Experţii britanici nu cred încă necesară administrarea unei a patra doze de vaccin anti-COVID-19

Simptomele cel mai frecvent raportate sunt oboseala (59%), tusea (54%) și febra (48%). Doar 10% dintre pacienți au prezentat o pierdere a gustului sau a mirosului, destul de des raportată de persoanele infectate cu Delta. Public Health France indică în actualizarea sa epidemiologică, publicată joi seară, că aceste simptome au fost în general uşoare. 5 pacienți au fost internați, iar niciunul nu a mers la terapie intensivă.

Pe scurt, datele franceze par să confirme ceea ce s-a spus deja în urmă cu o săptămână: o infecție cu varianta Omicron pare adesea un fel de răceală. Dar, atenție: această constatare „poate fi legată de vârstă (vârsta medie de 32 de ani) și de proporția scăzută dintre aceștia și cei care au comorbidități (doar 13%)”, arată specialiștii Institutului. Prin urmare, datele nu pot fi generalizate la nivelul întregii populații, dat fiind și eșantionul mic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilustrație: Oana Pavelescu
Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath
Camioane de marfă
Rovinieta
Tanczos Barna
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
Foto: Freepik.com
BNR: Indice ROBOR
Petrișor Peiu

Viktor Orban lansează programul "Prima casă" în Ungaria

Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.

ANAF

pixel