Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Tranzacțiile cu nichel au fost reluate miercuri la London Metal Exchange (LME), dar au fost din nou oprite aproape imediat, după ce prețurile au atins limita de variație zilnică permisă de 5%.
"După redeschidere, piața s-a apropiat de limita inferioară a prețului", a explicat London Metal Exchange, care a mai spus că a oprit piața electronică pentru a "investiga o potențială problemă cu limita inferioară a prețului". "Vom informa piața în timp util", a precizat instituția.
Miercuri, tona de nichel se tranzacționa la 43.995,00 dolari pe LME când operațiunile au fost întrerupte la scurt timp după ce au fost reluate la ora 08:00 GMT. Un preț care înseamnă, de fapt, o scădere de 8% față de valoarea la care cotațiile s-au oprit pe 7 martie, ultima ședință de tranzacționare luată în calcul de bursă.
Rusia, al treilea producător mondial
LME a anunțat marți că tranzacțiile vor fi reluate cu "limite zilnice de preț în ambele direcții" stabilite la 5%.
Tranzacțiile cu nichel la LME au fost suspendate de marțea trecută, după ce "metalul diavolului" a depășit pentru scurt timp pragul de 100.000 de dolari pe tonă, față de puțin peste 20.000 de dolari la începutul anului. Cu toate acestea, toate tranzacțiile de pe 8 martie au fost anulate, inclusiv cea de la peste 100.000 USD pe tonă. Maximul zilei precedente pentru nichel a fost de 48.002 USD pe tonă.
Citește și FMI, semnal de alarmă: Războiul din Ucraina ar putea da lumea peste cap
Rusia este al treilea mare producător mondial de nichel. Războiul din Ucraina a făcut ca prețul metalului să urce la niveluri record, dar această mișcare extraordinară și fără precedent se datorează în mare parte unei speculații riscante a miliardarului chinez Xiang Guangda.
Dl Xiang a pariat pe o scădere a prețurilor, împotriva pieței. Grupul său Tsingshan, lider mondial în domeniul nichelului și al oțelului inoxidabil, s-a trezit apoi cu pierderi colosale și a fost nevoit să își lichideze pozițiile prin cumpărarea de contracte, ceea ce a dus la o creștere bruscă a prețurilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...