Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Care va fi impactul războiului din Ucraina asupra economiei franceze? Potrivit guvernatorului Banque de France, va fi mult mai puțin gravă decât cea a coronavirusului și va depinde foarte mult de prețul gazelor și al petrolului.
Banca centrală și-a făcut calculele. "În scenariul moderat, cu un preț al barilului apropiat de 100 de dolari până în aprilie, apoi în scădere treptată, am avea o creștere de 3,4% în 2022", explică François Villeroy de Galhau.
În cel de-al doilea scenariu, "unul retrogradat, cu un baril la 125 de dolari până la sfârșitul lui 2024, am fi la 2,8% în acest an. Fără război, am fi avut o creștere foarte bună în 2022, de 3,9%, peste ultima noastră prognoză de 3,6%, pentru că Omicron nu a afectat aproape deloc asupra business-ului", a continuat el.
"Pe scurt, în funcție de cele două scenarii, am pierde o jumătate de punct sau un punct de creștere pe parcursul anului. Dar, în toate cazurile, până în 2024, creșterea va rămâne pozitivă, fără recesiune.
Rușii sunt cei care trebuie să își facă probleme
Pentru François Villeroy de Galhau, economia franceză nu va avea deloc de suferit, așa cum s-a întâmplat în timpul pandemiei. "Șocul este în mod obiectiv mai puțin sever decât cel al pandemiei. Amintiți-vă, în aprilie 2020, am spus că a existat o scădere de 30 % a activității economice franceze, care, din fericire, a fost foarte scurtă. De data aceasta, șocul este mai puțin sever, dar ar putea avea mai multe consecințe în timp", explică François Villeroy de Galhau.
În opinia sa, adevăratele dificultăți vor fi mai degrabă la Moscova. "Deocamdată, Rusia este cea care trebuie să-și facă griji pentru economia sa. Ar putea pierde aproape 10 puncte din PIB și ar putea intra în recesiune, în timp ce Franța și Europa vor rămâne pe creștere. În afară de materiile prime, Rusia este o economie destul de marginală din punct de vedere comercial. Dacă ne uităm la toate exporturile din zona euro către Rusia, acestea reprezintă 0,6% din PIB. Iar în cazul Franței, este de numai 0,4%, a spus bancherul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...