Soluția ministrului Mircea Fechet pentru combaterea arderii ilegale de deșeuri de la marginea Capitalei
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
EXCLUSIV
Poluarea din Capitală este o problemă complexă, având în vedere multiplele surse care duc la slăbirea calității aerului, poziționând Bucureștiul printre primele locuri în acest clasament european.

În cadrul conferinței organizate vineri de DC Media Group "Curățenia de primăvară în România" - Ediția 2024, a fost invitat și ministrul Mediului, Mircea Fechet. Acesta a vorbit despre cele mai recente descinderi ale sale în satele de la marginea Bucureștiului în care se practică arderea deșeurilor. Acesta a identificat o posibilă soluție în legătură cu această practică nocivă pentru mediul înconjurător.

”Acea îngropare a deșeurilor și incendiere este infracțiune, problema nu ține de legislație ci despre punerea ei în aplicare. Dacă ne uităm la statistici legate de modul concret în care se duc la bun sfârșit toate aceste infracțiuni despre care discutăm, vom constata că nu ne putem lăuda cu foarte multe dosare soluționate, la fel mai cred că o măsură mai eficientă decât sancțiunea penala, și durează ani de zile un asemenea proces, este măsura confiscării mijlocului de transport cu care se efectuează transportul ilegal de deșeuri”.

Ministrul Mediului a mai adăugat că alte instituții ale statului conlucrează cu Garda de Mediu pentru identificarea și sancționarea persoanelor care ard gunoaie pentru a obține metale sau cei care aruncă moloz provenit de pe șantiere, în diferite locuri din natură.

”Multe situații am avut în județul Ilfov, iar comisarii Gărzii Naționale de Mediu, dacă reușesc să îi prindă la timp, pot dispune complementar, pe lângă amendă, și măsura confiscării, și credeți-mă ca să îți fie confiscată o mașină de zeci de mii de euro pentru transport ilegal de moloz este o chestiune care ar trebui să descurajeze dar cu care mai avem de lucrat pentru că trebuie să admitem și atunci când discutăm despre județul Ilfov, despre municipiul București dar și despre județul Bacău, este puțin probabil ca acei 8 sau 9 comisari ai Gărzii de Mediu să acopere în același timp întreg județul, fără o colaborare cu primăria. Poliția Locală, poate, de asemenea, să sprijine comisariatul Gărzii Naționale de Mediu și acest lucru se întâmplă, dar, pe lângă combaterea acestor transporturi ilegale de deșeuri, Poliția mai are multe alte lucruri de făcut în fiecare localitate”.

Urmăriți conferința în integralitate, pe DCNews, DCNewsTV și DCBusiness sau în linkul de mai jos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel