Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Conform celor mai recente date ale Ministerului Sănătăţii din Spania, 33,3 milioane de locuitori sunt vaccinaţi complet, adică 70,3% din totalul populaţiei. „Aşa cum am promis la începutul anului, 70% din populaţia spaniolă este integral vaccinată„, a declarat premierul Pedro Sanchez cu câteva ore înainte de publicarea celor mai recente cifre despre stadiul vaccinării.
„Peste 90% din populaţia spaniolă de peste 40 de ani este vaccinată integral„, a adăugat el, precizând că peste 70% dintre cei între 20-29 ani şi între 12-19 ani au primit deja cel puţin o doză, scrie then24.com.
La lansarea campaniei de vaccinare la sfârşitul lunii decembrie, guvernul afirmase că, dacă totul se va derula conform celor prevăzute, ‘în jur de 70%’ din cei 47 milioane de spanioli vor fi deja vaccinaţi în vara lui 2021.
În aprilie, Sanchez precizase că obiectivul era ca acest obiectiv să fie atins înainte de sfârşitul lui august.
După un nou val de infectări cauzat de varianta Delta a coronavirusului, numărul de contaminări a început să scadă în ultimele săptămâni. Potrivit cifrelor publicate miercuri, Spania a înregistrat 6.818 de cazuri noi de infectare şi 132 de decese în ultimele 24 de ore. Marţi, Uniunea Europeană a anunţat că a atins ţinta de 70% dintre adulţi complet vaccinaţi. ”70% dintre adulţii din UE sunt vaccinaţi complet. Vreau să mulţumesc multor oameni pentru că au făcut posibilă această realizare măreaţă”, a scris pe Twitter preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Acest anunţ înseamnă că cel puţin 225 de milioane de persoane au primit două doze din vaccinurile Pfizer/BionTech, AstraZeneca sau Moderna ori doza unică de vaccin Johnson & Johnson.
În luna ianuarie, Comisia a declarat că ”în vara lui 2021, statele membre ar trebui să aibă vaccinată 70% din populaţia adultă”. Fraza a fost interpretată în sensul în care fiecare dintre cele 27 de ţări membre trebuie să atingă pragul de 70%.
Anunţul executivului comunitar marchează o bornă importantă în strategia UE de vaccinare împotriva COVID-19 după un start lent, dar în acelaşi timp ascunde mari diferenţe între ţările membre, unele regiuni din vestul Europei depăşind cu mult 70%, în timp ce altele din est, între care România şi Bulgaria, sunt mult în urmă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...