Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
În acest sens, Banca Mondială a anunțat luni că intenționează să ofere un sprijin de peste 6 miliarde de dolari în următorii trei ani Egiptului.
Grupul Băncii Mondiale a precizat că 3 miliarde de dolari vor merge către programe guvernamentale și 3 miliarde de dolari către sectorul privat, toate acestea fiind supuse aprobării consiliului de administrație al grupului.
Anunțul urmează semnării de către Egipt, la 6 martie, a unui acord de împrumut cu Fondul Monetar Internațional, care a extins sprijinul FMI pentru Egipt cu 5 miliarde de dolari, precum și după anunțul de duminică privind o finanțare de 8,1 miliarde de euro din partea Uniunii Europene.
Banca centrală a Egiptului a lăsat pe 6 martie lira sterlină să se prăbușească și a declarat că va permite ca moneda să se tranzacționeze liber. Moneda fusese fixată față de dolar timp de 12 luni.
Aproximativ 3 miliarde de dolari din finanțarea acordată de Banca Mondială va fi distribuită guvernului și programelor sale pe o perioadă de trei ani, iar primul miliard de dolari ar trebui să sosească până la sfârșitul lunii iunie, conform reprezentantului Băncii Mondiale în Egipt.
"O parte semnificativă din această sumă va merge către sprijinul bugetar. și apoi avem o serie de programe privind clima, IMM-urile etc.", a spus acesta.
Finanțarea este încă supusă aprobării consiliului de administrație al grupului, care este așteptată până la sfârșitul lunii iunie, a precizat acesta.
Programul Băncii Mondiale se va concentra în parte pe sprijinirea întreprinderilor de stat "care nu sunt vândute, care rămân sub controlul guvernului, și pe modul în care sunt gestionate, inclusiv pe egalizarea condițiilor de concurență cu sectorul privat", a spus el.
Egiptul a vândut active pentru a impulsiona sectorul privat și pentru a strânge valută, stabilind ca obiectiv în 2022 să strângă 10 miliarde de dolari anual, pe o perioadă de patru ani, prin investiții private în active de stat.
Luna trecută, Egiptul a strâns 35 de miliarde de dolari prin vânzarea drepturilor de dezvoltare a peninsulei Ras al-Hikma de pe coasta mediteraneană către fondul suveran de investiții din Emiratele Arabe Unite ADQ.
Grupul Băncii Mondiale a declarat că portofoliul său operațional actual în Egipt este de peste 8 miliarde de dolari, cuprinzând 6 miliarde de dolari de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, 1,9 miliarde de dolari de la IFC și 0,5 miliarde de dolari de la Agenția Multilaterală de Garantare a Investițiilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...