Sputnik V protejează împotriva ''tuturor variantelor cunoscute'' de virus

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Ungaria va primi tehnologia rușilor
Ungaria va primi tehnologia rușilor
Creatorul vaccinului rusesc Sputnik V împotriva noului coronavirus a declarat luni că serul protejează împotriva ''tuturor variantelor cunoscute'' de virus, inclusiv împotriva variantei Delta, responsabilă pentru o creştere marcantă a cazurilor de COVID-19 în Rusia, informează AFP.

Capitala Rusiei şi regiunea sa, dar şi al doilea oraş al ţării, Sankt Petersburg, sunt afectate în special de acest nou val, care a generat un număr record de contaminări.

Regiunea Moscovei a înregistrat luni cea mai mare creştere zilnică a numărului de cazuri de la începutul pandemiei, cu 1.811 de contaminări, în timp ce capitala a recenzat 7.584 de noi infecţii. La sfârşitul săptămânii trecute, numărul de cazuri zilnice depăşea 9.000.

Hackerii nord-coreeni, la un pas să fure 1 miliard de dolari. Află de UNDE

Potrivit primarului Moscovei, Serghei Sobianin, circa 90% din cazurile noi sunt cauzate de varianta Delta, mai contagioasă, care a apărut în India şi care ameninţă să copleşească spitalele din capitală.

În acest context, Aleksandr Gintsburg, directorul Institutului Gamaleia, aflat la originea Sputnik V, a afirmat că serul "protejează împotriva tuturor variantelor cunoscute în prezent, începând cu varianta britanică şi până la varianta indiană Delta".

Aceste declaraţii au scopul de a încuraja populaţia Rusiei să se vaccineze, într-un context în care campania de imunizare rămâne în urmă pe fondul neîncrederii populaţiei şi în pofida apelurilor repetate ale preşedintelui Vladimir Putin.

La Moscova, autorităţile au decretat săptămâna trecută vaccinarea obligatorie a angajaţilor din sectorul serviciilor. Circa 60% dintre aceştia, sau aproximativ două milioane de persoane, trebuie vaccinaţi până la 15 august.

În Sankt Petersburg, oraş care găzduieşte în prezent meciuri de fotbal din cadrul Euro 2020 şi este afectat la rândul său de acest focar, autorităţile au anunţat că doresc să vaccineze 65% dintre funcţionarii locali până în luna august.

Rusia este, potrivit datelor oficiale, ţara europeană cu cel mai mare număr de decese asociate COVID-19, 129.801. Agenţia de statistică Rosstat, care operează cu o definiţie mai largă a deceselor asociate COVID-19, a contabilizat aproximativ 270.000 de morţi de la începutul pandemiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Haier
Bursă / Foto: Freepik
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
La aproape șanse ani de la deschiderea procedurii de insolvență
Registrul Comertului
Bărbat furios cu un telefon în mână
Decizia tribunalului
Asigurare RCA
Banca Centrală Europeană
Dolari și ruble
Președintele SUA Joe Biden este furios pe saudiți / Foto: Casa Albă
Ministerul Finanțelor
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Pexels.com
Bani / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Muncitor al ELCEN
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

TikTok / Foto: EPA/ERIK S. LESSER / Agerpres
Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

pixel