Start-Up Nation, oportunitate pentru șomeri

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Locuri de muncă
Locuri de muncă
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Buzău anunță organizarea unui eveniment dedicat absolvenților, în cadrul căruia se va desfășura Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, promoția 2024, dar și o prezentare a programului de finanțare nerambursabilă Start-Up Nation 2024.

Start-Up Nation 2024 – o oportunitate pentru antreprenoriatul local

În intervalul 9:00-10:00, AJOFM Buzău va organiza o prezentare dedicată programului Start-Up Nation 2024, un proiect menit să stimuleze dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, în special în rândul tinerilor și grupurilor dezavantajate, precum șomerii, persoanele reîntoarse din diaspora, persoanele de etnie romă, cele cu dizabilități sau cele din mediul rural.

„Scopul acestei prezentări este expunerea oportunităților oferite de programul Start-Up Nation 2024, destinat înființării de IMM-uri și sprijinirii antreprenoriatului”, a transmis AJOFM Buzău într-un comunicat oficial. Programul oferă posibilitatea accesării unei finanțări nerambursabile de până la 250.000 de lei, sprijinind astfel persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să devină antreprenori și să creeze noi locuri de muncă.

Antreprenoriat în loc de șomaj

Ionel Tociu, directorul AJOFM Buzău, a subliniat importanța acestui program: „Încercăm să schimbăm statutul unora dintre persoanele aflate în șomaj, transformându-le din persoane care primesc ajutor de șomaj în antreprenori care pot crea locuri de muncă. Programul Start-Up Nation nu doar că oferă finanțări nerambursabile, dar îi învață pe participanți cum să dezvolte o afacere de succes.”

La eveniment vor participa reprezentanți din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, precum și din partea Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, care vor răspunde întrebărilor legate de procesul de înscriere și de accesarea fondurilor.

Echipele prezente la eveniment

Printre cei care vor susține prezentarea se numără Marius Tudor, consilier superior în cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, și George Brezoi, director executiv al Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii Ploiești. Aceștia vor detalia pașii necesari pentru a beneficia de finanțarea Start-Up Nation 2024 și vor oferi răspunsuri celor interesați de antreprenoriat.

Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți și prezentarea Start-Up Nation 2024 reprezintă o oportunitate excelentă pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă sau pentru cei interesați de începerea unei cariere în antreprenoriat, oferindu-le acces la informații și sprijin direct din partea experților din domeniul economic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Profesorul Mircea Coșea
Fotomontaj: Oana Pavelescu / DCBusiness
Bani / FOTO: Freepik
Mică afacere / Foto: Freepik
Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Platformă
Panouri fotovoltaice
Turiști / FOTO: Freepik
Sloda / FOTO: Captură ecran
Venituri neimpozabile

Programul Fidelis continuă. Cât costă o astfel de investiție

Programul Fidelis a ajuns anul acesta la a cincea ediție.

Tractoare / Foto: Freepik
Locuri de muncă

Start-Up Nation, oportunitate pentru șomeri

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă...

Oameni pe stradă

Rata șomajului, în creștere în România

Rata şomajului în formă ajustată sezonier a urcat, în...

Kamala Harris / sursa foto: Wikimedia Commons

Cele trei crize majore care zguduie alegerile americane

Cu o lună înainte de prezidențialele din Statele Unite,...

Lucrător / FOTO: Freepik
Rachete
Gaze / Foto: Freepik
Vouchere alimente
Mugur Isărescu / Foto: Sabin Cristoveanu / Inquam Photos
Franta are datorii mari
Lingouri și monede de aur / sursa foto: Freepik.com
Bursa / Foto: Freepik
Wall Street. Foto: Pexels.com

pixel