CFA România: Depreciere a leului în următoarele 12 luni. Ce se va întâmpla cu inflaţia
Indicatorul de Încredere...
Cele 27 de state membre UE încearcă să ajungă la o poziţie comună cu privire la reformele preconizate pentru organizarea pieţei energiei electrice a UE, însă o serie de ţări importante precum Germania şi Franţa nu reuşesc să cadă de acord asupra unor elemente precum regulile care ar urma să se aplice ajutoarelor de stat acordate centralelor electrice.
Acum dosarul ar urma să treacă de la Suedia la Spania, ţara care va deţine preşedinţia rotativă a UE până la finele anului.
În luna martie a acestui an, Comisia Europeană a propus reformarea organizării pieţei energiei electrice a UE pentru a accelera dezvoltarea puternică a energiei din surse regenerabile şi eliminarea treptată a gazului, pentru a reduce dependenţa facturilor consumatorilor de volatilitatea preţurilor la combustibilii fosili, pentru a proteja mai bine consumatorii de viitoarele creşteri ale preţurilor şi de potenţiala manipulare a pieţei şi pentru a face industria UE curată şi mai competitivă.
Reforma propusă de executivul comunitar trebuie discutată şi aprobata de Parlamentul European şi de Consiliu înainte de a intra în vigoare.
Ministerul Finanțelor, anunț important privind datoria guvernamentală
Potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor, datoria administraţiei publice (datoria guvernamentală) a scăzut, în aprilie 2023, la 712,120 miliarde lei, faţă de 714,865 miliarde de lei în luna precedentă.
Ca procent din PIB, datoria guvernamentală a scăzut la 49%, de la 49,1% în martie 2023.
În a patra lună a acestui an, datoria pe termen mediu şi lung s-a redus la 679,871 miliarde de lei, de la 684,013 miliarde de lei în martie 2023, iar cea pe termen scurt a crescut la 32,249 miliarde lei, de la 30,851 miliarde de lei în luna precedentă.
Cea mai mare parte din această datorie, respectiv 592,284 miliarde de lei, era reprezentată de titluri de stat. Împrumuturile se cifrau la 108,943 miliarde de lei.
Datoria în euro se ridica la 309,786 miliarde echivalent lei, cea în monedă naţională la 28,89 miliarde de lei, iar datoria în dolari americani la 72,749 miliarde echivalent lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Indicatorul de Încredere...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...