Statul rus va plăti băncilor o parte din scutirile de la plata creditelor soldaților mobilizați
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Ruble
Ruble
Guvernul rus va despăgubi băncile care au oferit scutiri de la plata creditelor soldaților în timp ce aceștia luptau în Ucraina, potrivit legislației adoptate marți.

Statul rus va acoperi 50% din dobânzile acumulate la împrumuturile soldaților, relatează Reuters.

Banca centrală a scutiri de plată la scurt timp după ce președintele Vladimir Putin a anunțat, în septembrie 2022, că 300.000 de persoane vor fi mobilizate pentru a impulsiona efortul militar al Rusiei.

Guvernul rus a ordonat băncilor să organizeze scutiri de la plată creditelor de consum sau ipotecare pentru împrumuturile acordate militarilor și familiilor acestora, în încercarea de a stimula oamenii să lupte în ceea ce numește "operațiune militară specială" în Ucraina.

Potrivit legii, pe lângă soldații de pe front, există alte două categorii de cetățeni care au posibilitatea de a fi scutite de plata creditelor, este vorba despre persoanele fizice chemate la serviciul militar în baza unui contract și cealaltă categorie care este reprezentată de antreprenori care au semnat contracte pentru sprijinirea eforturilor de pe front, relata Interfax la începutul războiului.

Marți, legislatorii din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, au aprobat amendamente la legislație în a doua și a treia lectură, conform cărora Ministerul de Finanțe va rambursa băncilor 50% din dobânzile acumulate la credite în timpul scutirilor de plată.

Legea inițială le permitea militarilor să beneficieze de perioade de grație la creditele ipotecare, de consum și la împrumuturile pe carduri de credit pe durata serviciului și pentru 30 de zile după aceea.

Proiectul de lege mai trebuie să treacă prin camera superioară a parlamentului și să fie semnat de Putin pentru a deveni lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...


pixel