Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
De luni, românii pot investi în titluri de stat Tezaur, cu dobânzi neimpozabile de peste 7%
O nouă ediție TEZAUR, cu dobânzi neimpozabile de peste 7%, debutează pe 4 noiembrie, informează Ministerul Finanţelor. Începând de luni, 4 noiembrie, românii pot investi în titluri de stat TEZAUR cu maturități de 1,3 sau 5 ani, cu dobânzi anuale avantajoase de 5,95%, 6,70%, respectiv 7,10%.
Românii care ignoră somațiile ANAF, riscă ani buni de închisoare
Neprezentarea documentelor solicitate prin această somație va fi considerată infracțiune și poate fi pedepsită cu închisoarea de la un an până la șase ani.
Un nou proiect propus de Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF), instruție care este subordonată ANAF-ului, prevede schimbări majore în modul de a-i determina pe contribuabili să prezinte documentele necesare controalelor fiscale. Conform proiectului de ordin, se va renunța la formatul actual de „Invitație”, înlocuit cu „Somație”, schimbare ce aduce claritate asupra consecințelor legale ale neprezentării la solicitările autorității fiscale.
Un comitet interinstituțional va monitoriza preturile la raft
Preţurile alimentelor, adaosurile comerciale şi accesul produselor româneşti pe rafturile retailerilor vor fi monitorizate până la 31 decembrie 2024 de către un comitet format din reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, Consiliului Concurenţei şi din zona de retail şi procesare, a declarat, joi, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii, Florin Barbu.
Veste bună pentru seniori: Vin pensiile pe luna noiembrie
peratorul poștal și-a luat angajamentul de a asigura plata pensiilor în numerar și distribuirea taloanelor de pensie pentru milioane de beneficiari până pe 15 noiembrie, în toate colțurile țării. Prin urmare, Compania Națională „Poșta Română” a început, vineri, distribuirea pensiilor pentru luna noiembrie, conform angajamentului asumat prin convenția cu Casa Națională de Pensii Publice.
Începând cu 1 ianuarie 2025, societățile din România vor trebui să se alinieze unei noi versiuni a Nomenclatorului CAEN (Clasificarea Activităților din Economia Națională), conform Ordinului Institutului Național de Statistică (INS) nr. 377/2024. Această actualizare impune o revizuire atentă a codurilor CAEN utilizate în prezent de companii, cu posibile modificări necesare în Registrul Comerțului pentru a reflecta noile norme.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...