Diamantele nu mai strălucesc: tarifele lui Trump pun la pământ comerțul global
Tarifele impuse de Donald Trump...
SUA intenţionează să testeze un motor de navă spaţială cu fisiune nucleară până în 2027, ca parte a unui efort pe termen lung al NASA de a elabora metode mai eficiente de propulsare a astronauţilor pe Marte în viitor, a declarat marţi şeful agenţiei spaţiale americane.
NASA va colabora cu agenţia de cercetare şi dezvoltare a armatei americane, DARPA, pentru a dezvolta un motor termic cu propulsie nucleară şi a-l lansa în spaţiu "până în 2027", a spus Bill Nelson în timpul unei conferinţe la National Harbor, Maryland, citează Rador.
Agenţia spaţială americană NASA şi producătorul de avioane Boeing vor colabora pentru a construi un avion de pasageri, cu un nou design, care să producă mai puţine emisii poluante, a anunţat miercuri NASA, relatează dpa.
"Încă de la început, NASA a fost alături de tine atunci când ai zburat cu avionul. NASA a îndrăznit să meargă mai departe, mai repede, mai sus. Şi, astfel, NASA a făcut industria aviaţiei mai sustenabilă şi mai de încredere. Este în ADN-ul nostru", a declarat administratorul NASA, Bill Nelson, într-un comunicat.
"Ne propunem ca parteneriatul NASA cu Boeing, pentru a produce şi testa cu succes o astfel de aeronavă, să ajute la dezvoltarea unor viitoare aeronave comerciale care să fie mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, cu beneficii pentru mediu, industria aviaţiei comerciale şi pentru pasagerii din întreaga lume" a mai spus Nelson.
În următorii şapte ani, NASA va aloca 425 de milioane de dolari acestui proiect, în timp ce Boeing şi partenerii săi vor contribui cu restul de 725 de milioane de dolari necesari proiectului.
În cadrul acordului între cele două părţi, NASA va contribui şi la expertiza tehnică şi facilităţi.
Aeronavele cu un singur culoar între rândurile de scaune sunt responsabile pentru aproape jumătate din emisiile poluante produse de industria aviaţiei, a precizat NASA.
Agenţia spaţială americană a afirmat că intenţionează să finalizeze testarea proiectului până la sfârşitul anilor 2020, astfel încât avioanele cu un nou design să poată înlocui vechile avioane comerciale începând cu anii 2030.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Tarifele impuse de Donald Trump...
Vacanțele rimează uneori cu...
Cătălin Leonte, directorul...
În contextul în care dolarul este în scădere accentuată...
Grupaj de știri.
Ministerul Energiei a lansat în...
Uniunea Europeană încearcă să...
Ministrul Energiei, Sebastian...
A doua putere economică mondială își propune să domine...
În deșertul arid al Arizonei,...
Ele tronează, impunătoare, în...
Linia ar urma să lege capitala, de pe malul estic al...
Fondul Monetar Internațional...
Capitala Italiei a fost...
Cătălin Leonte, Director...
Ultimele date publicate de...
Este singura țară din G7 care a înregistrat o recesiune...
Statul a aprobat vânarea a peste 34.000 de căprioare...
Grupaj de știri.
Recent, a intrat în vigoare o...
Ministrul Finanțelor, Tanczos...
Au fost înregistrate și creșteri importante.
Când principalul negociator comercial al Japoniei s-a...
Președintele Statele Unite...
Leul s-a menținut stabil față...
Un prim test are loc la Osaka.
Prețurile la cupru au scăzut...
Un studiu elaborat de...
Care este concluzia unui studiu realizat pe această temă...