SUA lucrează la o navetă spaţială cu propulsie nucleară. Când ar putea avea loc testul
Autor: DCBusiness Team | 24 ian 2023, 18:30
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Statele Unite ale Americii urmează să testeze o navetă spaţială cu propulsie nucleară. Termenul limită de efectuare a testului este anul 2027.

SUA intenţionează să testeze un motor de navă spaţială cu fisiune nucleară până în 2027, ca parte a unui efort pe termen lung al NASA de a elabora metode mai eficiente de propulsare a astronauţilor pe Marte în viitor, a declarat marţi şeful agenţiei spaţiale americane.

NASA va colabora cu agenţia de cercetare şi dezvoltare a armatei americane, DARPA, pentru a dezvolta un motor termic cu propulsie nucleară şi a-l lansa în spaţiu "până în 2027", a spus Bill Nelson în timpul unei conferinţe la National Harbor, Maryland, citează Rador.

 

Vezi şi: NASA şi Boeing colaborează la dezvoltarea unui avion de pasageri cu un nivel redus de emisii poluante

 

Agenţia spaţială americană NASA şi producătorul de avioane Boeing vor colabora pentru a construi un avion de pasageri, cu un nou design, care să producă mai puţine emisii poluante, a anunţat miercuri NASA, relatează dpa.

"Încă de la început, NASA a fost alături de tine atunci când ai zburat cu avionul. NASA a îndrăznit să meargă mai departe, mai repede, mai sus. Şi, astfel, NASA a făcut industria aviaţiei mai sustenabilă şi mai de încredere. Este în ADN-ul nostru", a declarat administratorul NASA, Bill Nelson, într-un comunicat.

"Ne propunem ca parteneriatul NASA cu Boeing, pentru a produce şi testa cu succes o astfel de aeronavă, să ajute la dezvoltarea unor viitoare aeronave comerciale care să fie mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, cu beneficii pentru mediu, industria aviaţiei comerciale şi pentru pasagerii din întreaga lume" a mai spus Nelson.

În următorii şapte ani, NASA va aloca 425 de milioane de dolari acestui proiect, în timp ce Boeing şi partenerii săi vor contribui cu restul de 725 de milioane de dolari necesari proiectului.

În cadrul acordului între cele două părţi, NASA va contribui şi la expertiza tehnică şi facilităţi.

Aeronavele cu un singur culoar între rândurile de scaune sunt responsabile pentru aproape jumătate din emisiile poluante produse de industria aviaţiei, a precizat NASA.

Agenţia spaţială americană a afirmat că intenţionează să finalizeze testarea proiectului până la sfârşitul anilor 2020, astfel încât avioanele cu un nou design să poată înlocui vechile avioane comerciale începând cu anii 2030.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Până la ce nivel va coborî inflaţia în 2023. Prognoza BCR

BCR a revizuit în jos prognoza de inflaţie pentru...

Cutremurele din Turcia au scumpit barilul de petrol

Prețurile la țiței sunt susținute pe un trend ascendent...

Câte locuințe din România sunt asigurate la cutremur

Cutremurele devastatoare din Turcia sunt un bun moment...

Cele mai căutate joburi în ianuarie 2022

Candidaţii aflaţi în căutarea unui loc de muncă au...

Vouchere sociale 2023. Când se virează următoarea tranșă

Voucherele sociale de 250 de lei se vor acorda și în...

Criză în lanțul de aprovizionare cu muniție a Ucrainei

Lupta Ucrainei împotriva invaziei declanșate de Rusia...

Florin Jianu: 2023 trebuie să fie anul relansării economice

Anul 2023 trebuie să fie anul relansării economice, iar...

Crossuri externe