SUA lucrează la o navetă spaţială cu propulsie nucleară. Când ar putea avea loc testul
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Aerostar a înregistrat un profit net de 30 milioane lei, în primul trimestru din 2023 / Foto: Pexels.com
Aerostar a înregistrat un profit net de 30 milioane lei, în primul trimestru din 2023 / Foto: Pexels.com
Statele Unite ale Americii urmează să testeze o navetă spaţială cu propulsie nucleară. Termenul limită de efectuare a testului este anul 2027.

SUA intenţionează să testeze un motor de navă spaţială cu fisiune nucleară până în 2027, ca parte a unui efort pe termen lung al NASA de a elabora metode mai eficiente de propulsare a astronauţilor pe Marte în viitor, a declarat marţi şeful agenţiei spaţiale americane.

NASA va colabora cu agenţia de cercetare şi dezvoltare a armatei americane, DARPA, pentru a dezvolta un motor termic cu propulsie nucleară şi a-l lansa în spaţiu "până în 2027", a spus Bill Nelson în timpul unei conferinţe la National Harbor, Maryland, citează Rador.

 

Vezi şi: NASA şi Boeing colaborează la dezvoltarea unui avion de pasageri cu un nivel redus de emisii poluante

 

Agenţia spaţială americană NASA şi producătorul de avioane Boeing vor colabora pentru a construi un avion de pasageri, cu un nou design, care să producă mai puţine emisii poluante, a anunţat miercuri NASA, relatează dpa.

"Încă de la început, NASA a fost alături de tine atunci când ai zburat cu avionul. NASA a îndrăznit să meargă mai departe, mai repede, mai sus. Şi, astfel, NASA a făcut industria aviaţiei mai sustenabilă şi mai de încredere. Este în ADN-ul nostru", a declarat administratorul NASA, Bill Nelson, într-un comunicat.

"Ne propunem ca parteneriatul NASA cu Boeing, pentru a produce şi testa cu succes o astfel de aeronavă, să ajute la dezvoltarea unor viitoare aeronave comerciale care să fie mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, cu beneficii pentru mediu, industria aviaţiei comerciale şi pentru pasagerii din întreaga lume" a mai spus Nelson.

În următorii şapte ani, NASA va aloca 425 de milioane de dolari acestui proiect, în timp ce Boeing şi partenerii săi vor contribui cu restul de 725 de milioane de dolari necesari proiectului.

În cadrul acordului între cele două părţi, NASA va contribui şi la expertiza tehnică şi facilităţi.

Aeronavele cu un singur culoar între rândurile de scaune sunt responsabile pentru aproape jumătate din emisiile poluante produse de industria aviaţiei, a precizat NASA.

Agenţia spaţială americană a afirmat că intenţionează să finalizeze testarea proiectului până la sfârşitul anilor 2020, astfel încât avioanele cu un nou design să poată înlocui vechile avioane comerciale începând cu anii 2030.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel