SUA: Numărul cererilor pentru șomaj rămâne ridicat
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Scumpirile la gaze, energie electrică și carburanți sunt cele care au contribuit cel mai mult la nivelul ridicat al inflației.
Scumpirile la gaze, energie electrică și carburanți sunt cele care au contribuit cel mai mult la nivelul ridicat al inflației.
 Cererea slabă şi reapariţia unor noi cazuri de COVID-19 au menţinut la un nivel ridicat numărul de cereri pentru ajutoare de şomaj depuse în ultima săptămână în SUA, ceea ce sugerează că situaţia de pe piaţa muncii rămâne una fragilă în pofida faptului că în luna iunie a fost creat un număr record de locuri de muncă, transmite Reuters.

Departamentul american al Muncii a informat joi că 1,314 milioane de persoane au solicitat pentru prima dată o alocaţie de şomaj în săptămâna care s-a încheiat la 4 iulie, mai puţin faţă de o cifră revizuită de 1,413 milioane în săptămâna anterioară, şi de asemenea mai puţin decât estimau analiştii (1,375 milioane).

Numărul de cereri pentru ajutoare de şomaj este într-o continuă scădere, după ce în ultima săptămână a lunii martie a atins un record istoric de 6,8 milioane de cereri, dar rămâne totuşi la un nivel dublu faţă de maximul atins în perioada Marii Recesiuni din 2007-2009.

HAOS la granițele Rusiei. Americanii joacă tare

De asemenea, numărul total al persoanelor care primesc ajutor de şomaj a scăzut până la 18,062 milioane, de la 18,760 în săptămâna anterioară, ceea ce arată că, în pofida unei uşoare scăderi, numărul absolut rămâne unul ridicat.

Aceste date sugerează că piaţa muncii din SUA ar putea crea un număr mai mic de locuri de muncă în luna iulie, decât în luna iunie. Autorităţile de la Washington au anunţat recent că 4,8 milioane locuri de muncă au fost create în luna iunie, cel mai ridicat număr înregistrat de la debutul publicării datelor statistice în 1939.

Companiile americane i-au reangajat pe muncitorii concediaţi când firme precum restaurante, baruri, săli de sport şi cabinete stomatologice s-au închis la mijlocul lunii martie pentru a opri răspândirea coronavirusului. Însă, reluarea activităţii a fost însoţită de o creştere record a numărului de infecţii cu COVID-19 în statele dens populate precum Florida, Texas şi California. Aceasta a forţat autorităţile să amâne relaxarea unor restricţii astfel că unii muncitori au fost trimişi din nou acasă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel