Gătit în garaj, cazări în apartamente: HORECA cere sancțiuni pentru afacerile „la negru”
Evaziunea începe din bucătărie:...
Preşedinţii Juncker şi Trump au emis o declaraţie comună UE-SUA, în urma unei reuniuni care a avut loc la Washington pe 25 iulie, în cadrul căreia cele două părţi au convenit să sporească comerţul într-o serie de domenii şi cu mai multe produse, în mod special comerţul cu boabe de soia.
Pentru a monitoriza evoluţia comerţului cu boabe de soia, preşedintele Juncker a introdus un mecanism de raportare conform căruia importurile din Statele Unite au crescut cu 133% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului anterior (iulie-mijlocul lunii septembrie 2017).
"Salut cele mai recente cifre privind comerţul, care arată că ne îndeplinim angajamentul asumat de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi de preşedintele Donald Trump în intensificarea schimburilor comerciale, în special în ceea ce priveşte boabele de soia. Acest lucru reflectă atât relaţiile comerciale de lungă durată, cât şi potenţialul de a realiza mult mai mult prin colaborare pentru a dezvolta aceste relaţii", a declarat comisarul pentru agricultură, Phil Hogan.
În comparaţie cu primele 12 săptămâni din anul de comercializare 2017 (iulie până la jumătatea lunii septembrie), importurile în UE de boabe de soia din Statele Unite au crescut cu 133%, atingând 1.473.749 de tone.La momentul primei raportări emise la 1 august 2018, care acoperă primele patru săptămâni din anul de comercializare în curs, importurile se ridicau la 360.000 de tone, reprezentând o creştere de 280% faţă de anul anterior.
În ceea ce priveşte importurile totale ale UE de boabe de soia, proporţia celor din SUA în prezent este de 52%, faţă de 25% în aceeaşi perioadă a anului trecut. Acest lucru plasează SUA înaintea Braziliei (40%), cel de al doilea principal furnizor al UE, urmată de Canada (2,3%), Paraguay (2,3%) şi Uruguay (1,7%).
În prezent, UE importă aproximativ 14 milioane de tone de boabe de soia pe an, ca sursă de proteine pentru hrana animalelor, inclusiv pui, porcine şi bovine, precum şi pentru producţia de lapte. Boabele de soia din SUA sunt considerate a fi o opţiune foarte atractivă pentru importatorii şi utilizatorii din Europa în ceea ce priveşte furajele, datorită preţurilor competitive. AGERPRES
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Evaziunea începe din bucătărie:...
Se taie contribuții! Guvernul elimină o parte din taxele...
Secretarul de Stat al SUA,...
TikTok a început o amplă...
Wall Street încheie săptămâna...
Companiile de stat intră în...
Bruxelles-ul propune o taxă...
Veniturile Rusiei din...
UE, în așteptarea unei...
Curs valutar BNR, 11 iulie 2025.
Ford anunţă un program de concedieri voluntare la uzina...
În timp ce România se chinuie...
Piețele financiare au fost...
Câştigul salarial mediu brut în România a scăzut cu...
Sindicaliştii din ANAR protestează, vineri, în faţa...
Ministrul Muncii, Florin...
Ministerul Finanţelor, nou...
UE schimbă strategia: plafon...
Andrei Caramitru trage un...
Infinexa a deschis procedura de faliment pentru compania Blue Air Aviation,...
Consiliul Concurenţei...