Noul submarin este destinat să asigure protecție zonelor de coastă și poate fi pus rapid în stare de luptă. Noua mașină este o modificare a navei de patrulare submersă ”Straj”, care combină avantajele unui submarin și ale unei nave de patrulare de suprafață.
Potrivit The Mirror, cu referire la datele biroului de inginerie marină Rubin, lungimea submarinului permite adăugarea mai multor funcții, cum ar fi reducerea gradului de vizibilitate și rezistența navei ca platformă de armament. Submarinul are, de asemenea, o antenă hidroacustică și stații radar.
Nava este echipate cu un număr impresionant de arme, având la bord patru lansatoare de torpile de 324 de milimetri și două lansatoare de rachete ghidate. Inginerii au optimizat spațiul prin încorporarea a două hangare sigilate multifuncționale care pot depozita bărci de salvare, sisteme de armament suplimentare și vehicule aeriene fără pilot. Un astfel de aranjament face din noul submarin un adversar periculos chiar și pentru navele de suprafață mult mai mari.
"Straj este un submersibil care combină avantajele unui submarin și ale unei nave de patrulare de suprafață. Atât antenele radar, cât și cele sonare pot fi utilizate pentru a localiza intrușii, permițând detectarea și abordarea discretă a țintelor”, scrie The Mirror.
O nouă dată a atacului
Între timp, pe fondul zvonurilor neconfirmate privind o presupusă "invazie" rusă a teritoriului ucrainean pe 15 și 16 februarie, Serviciul estonian de informații externe a avansat o nouă dată a atacului pentru sfârșitul lunii februarie. Acest lucru a fost consemnat într-un raport oficial. Autorii au invocat "nepregătirea armatei ruse" ca motiv pentru care atacul nu a avut loc pe 16 februarie.
Citește și Rachetele rușilor care apără Marea Neagră. Se spune că distrug tot ce mișcă - VIDEO
"Potrivit evaluării noastre, forțele armate ruse ar putea începe o operațiune la scară largă împotriva Ucrainei din a doua jumătate a lunii februarie. Odată ce pregătirea militară atinge nivelul dorit, va fi nevoie doar de o decizie politică pentru a lansa operațiunea", susțin autorii raportului.
Estonia a recunoscut, de asemenea, că acțiunile Rusiei pe propriul teritoriu nu amenință în mod specific nici NATO, nici statele baltice, dar autorii raportului insistă asupra faptului că țările occidentale trebuie să limiteze Moscova în orice caz.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...