Submarin MONSTRU pentru armata lui Putin. Data atacului, modificată
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Este un fel de corcitură
Este un fel de corcitură
Rusia dezvoltă un submarin monstruos de 72 de metri, invizibil pentru radare, cu un deplasament de 1.300 de tone. 

Noul submarin este destinat să asigure protecție zonelor de coastă și poate fi pus rapid în stare de luptă. Noua mașină este o modificare a navei de patrulare submersă ”Straj”, care combină avantajele unui submarin și ale unei nave de patrulare de suprafață.

Potrivit The Mirror, cu referire la datele biroului de inginerie marină Rubin, lungimea submarinului permite adăugarea mai multor funcții, cum ar fi reducerea gradului de vizibilitate și rezistența navei ca platformă de armament. Submarinul are, de asemenea, o antenă hidroacustică și stații radar.

Nava este echipate cu un număr impresionant de arme, având la bord patru lansatoare de torpile de 324 de milimetri și două lansatoare de rachete ghidate. Inginerii au optimizat spațiul prin încorporarea a două hangare sigilate multifuncționale care pot depozita bărci de salvare, sisteme de armament suplimentare și vehicule aeriene fără pilot. Un astfel de aranjament face din noul submarin un adversar periculos chiar și pentru navele de suprafață mult mai mari.

"Straj este un submersibil care combină avantajele unui submarin și ale unei nave de patrulare de suprafață. Atât antenele radar, cât și cele sonare pot fi utilizate pentru a localiza intrușii, permițând detectarea și abordarea discretă a țintelor”, scrie The Mirror.

O nouă dată a atacului 

Între timp, pe fondul zvonurilor neconfirmate privind o presupusă "invazie" rusă a teritoriului  ucrainean pe 15 și 16 februarie, Serviciul estonian de informații externe a avansat o nouă dată a atacului pentru sfârșitul lunii februarie. Acest lucru a fost consemnat într-un raport oficial. Autorii au invocat "nepregătirea armatei ruse" ca motiv pentru care atacul nu a avut loc pe 16 februarie.

Citește și Rachetele rușilor care apără Marea Neagră. Se spune că distrug tot ce mișcă - VIDEO

"Potrivit evaluării noastre, forțele armate ruse ar putea începe o operațiune la scară largă împotriva Ucrainei din a doua jumătate a lunii februarie. Odată ce pregătirea militară atinge nivelul dorit, va fi nevoie doar de o decizie politică pentru a lansa operațiunea", susțin autorii raportului.

Estonia a recunoscut, de asemenea, că acțiunile Rusiei pe propriul teritoriu nu amenință în mod specific nici NATO, nici statele baltice, dar autorii raportului insistă asupra faptului că țările occidentale trebuie să limiteze Moscova în orice caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel