Curs BNR: Leul a pierdut teren în faţa principalelor valute. Aurul s-a scumpit
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Oficialii suedezi au afirmat că au predat dovezile pe care le-a descoperit anchetatorilor germani, scrie Reuters.
Conductele Nord Stream 1 și 2, care transportau gaz pe sub Marea Baltică, a căror construire a costat miliarde de dolari, au fost întrerupte după o serie de explozii pe teritoriile suedeze și daneze în septembrie 2022, eliberând cantități mari de metan în aer.
Rusia și țările occidentale, aflate în conflict din cauza invaziei Moscovei în Ucraina s-au arătat reciproc cu degetul. Fiecare a negat orice implicare și nimeni nu și-a asumat responsabilitatea.
Procurorul suedez Mats Ljungqvist a declarat: "Avem o imagine a ceea ce s-a întâmplat, dar în ce constă această imagine nu putem să vă dăm mai multe detalii. Nu este sarcina Suediei să continue această anchetă".
Ljungqvist a declarat că principala sarcină a fost de a stabili dacă Suedia sau cetățeni suedezi au fost implicați în atac, care, potrivit acestuia, a avut loc în apele internaționale.
"Răspunsul la această întrebare este "nu" și nu există nimic în acest caz care să reprezinte un risc pentru securitatea Suediei, acum că am văzut cum stau lucrurile", a spus el.
Procurorul a declarat că investigația a fost amplă și că rezultatele au fost împărtășite cu anchetatorii germani, dar legile l-au împiedicat să facă publice dovezile.
Danemarca și Germania desfășoară investigații separate. Un purtător de cuvânt al guvernului german a declarat că Berlinul este în continuare interesat de rezolvarea cazului.
Poliția daneză a declarat miercuri că se așteaptă să ofere mai multe informații despre ancheta lor "în scurt timp".
În iulie, Germania a declarat Consiliului de Securitate al ONU că a găsit urme de explozibili submarini pe un iaht care ar fi putut fi folosit pentru a transporta explozibilii și că scafandri instruiți ar fi putut atașa explozibilii la conducte.
Rusia a acuzat Statele Unite, Marea Britanie și Ucraina pentru exploziile care i-au tăiat în mare parte accesul la profitabila piață europeană. Aceste țări au negat implicarea.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că Rusia va urmări acum ce va face Germania pentru a investiga exploziile.
"Bineînțeles, acum trebuie să vedem cum reacționează Germania însăși la acest lucru, ca țară care a pierdut mult în legătură cu acest atac terorist", a spus el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Decizia adoptată în ședința de...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...
Bursa de Valori Bucureşti a deschis pe verde şedinţa de...
Urmăriți o nouă ediție a...
Este un semnal de alarmă tras...
Abilitatea de a identifica...