În ultimii 15 ani, această națiune secretă a făcut progrese lente în direcția dezvoltării unui focos nuclear suficient de mic pentru a fi folosit într-o rachetă și a unui sistem de lansare intercontinental care ar putea lovi ținte din SUA.
Iar oamenii de știință ai lui Kim Jong-un par să primească ajutor secret din partea unor proiectanți de rachete din Rusia sau Ucraina, care au încălcat sancțiunile.
În timp ce obiectivul principal al Coreei de Nord este de a-și cuceri vecinul din sud, sprijinul american continuu pentru Seul a făcut imposibilă invazia.
Liderul nord-coreean Kim Jong-un a jurat să extindă arsenalul nuclear al țării sale, insistând că acest mijloc de descurajare este necesar pentru a descuraja agresiunea americană.
În ianuarie, la o paradă militară uriașă care a marcat sfârșitul celui de-al optulea congres al partidului de guvernământ, au fost prezentate pentru prima dată patru noi rachete uriașe Pukguksong-5 lansate de pe submarin.
Planul invaziei rusești în Ucraina. Serviciile americane ȘTIU TOTUL
Agenția de știri de stat KCNA a raportat că "cea mai puternică armă din lume, rachetele balistice lansate din submarin, au intrat în piață una după alta, demonstrând cu putere puterea forțelor armate revoluționare".
Pukguksong-5 nu a fost încă testată oficial, iar raza sa de acțiune exactă și potențialul său distructiv rămân necunoscute.
Cu toate acestea, racheta extrem de puternică Hwasong-14 cu baza terestră a Coreei de Nord a fost demonstrată în 2017. Se credea că este prima armă cu adevărat intercontinentală a țării, cu o rază de acțiune declarată de peste 10.000 de kilometri, ceea ce pune New York-ul în raza de atac.
Michael Elleman, de la Institutul Internațional pentru Studii Strategice, spune că progresul Coreei de Nord în construcția de rachete este suspect de rapid și că Hwasong-14 ar putea fi adaptată după un proiect ucrainean.
"Este probabil ca aceste motoare să provină din Ucraina, probabil în mod ilicit", a declarat el pentru New York Times. "Marea întrebare este câte au și dacă ucrainenii îi ajută acum. Sunt foarte îngrijorat".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Agenția Națională de...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...