Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Noua lege a salarizării spune că nu toți angajații cu studii superioare vor beneficia de mărirea salariului minim la 2.350 de lei.
La o lectură mai atentă, descoperim că angajații cu o vechime de sub un an nu vor fi beneficiarii măririi salariului minim pe economie.
Mai există o situație în care angajații nu vor beneficia de mărirea salariului și anume aceea în care angajatul are alte studii decât domeniul în care lucrează.
Așadar, vor beneficia de mărire numai angajații care lucrează într-un loc de muncă pentru care este necesară diploma obținută în facultate și au o vechime de un an.
La vechime se pot adăuga și internship-urile dar numai dacă au fost efectuate pe domeniul pentru care angajatul lucrează în prezent.
Cum se calculeaza şi cine plăteşte taxele la noile salarii minime pe economie
Împortant de reținut este faptul că pentru a primi un salariu mărit de la 1 ianuarie trebuie ca angajatul să aibă vechime de cel puțin un an în domeniul în care lucrează, fie că are studii specifice, fie că nu.
Amenzi pentru firmele care nu majorează salariile. Cât riscă patronii
O altă situație care nu se încadrează la mărirea salariului este aceea în care o persoană cu studii superioare ocupă un post care nu necesită acest lucru dar este din domeniu studiilor.
O situație specială este și în cazul celor angajați cu program parțial. Salariul de 2.350 a fost stabilit pentru un program normal, de 167,333 de ore pe lună (în medie), ceea ce înseamnă un minimum obligatoriupentru programul parțial. Angajatorul ve fi nevoit să se raporteze la 2.350 de lei în vederea acordării salariului pentru programul parțial pentru cel care îndeplinește restul de condiții însă va trebui să plătească contribuțiile la valoare salariului minim.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...