Țara europeană care a renunțat la ora de vară

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Nuuk, Groenanda
Nuuk, Groenanda
Această țară insulară își schimbă fusul orar și spune adio schimbării de două ori pe an a ceasului începând cu 25 martie.

Cei 56.000 de locuitori din Groenlanda se vor obișnui în curând cu un nou fus orar și, în funcție de care parte a dezbaterii fierbinți privind ora de vară din SUA vă aflați, s-ar putea să fiți invidios.

Pe 25 martie, Groenlanda își va muta ceasurile cu o oră înainte, la fusul orar UTC -2, pentru a se bucura de vară, așa cum a făcut și în trecut. Doar că, începând din acest an, va rămâne în acel fus orar pentru totdeauna. Gata cu schimbările de ceasuri de două ori pe an; în octombrie, Groenlanda nu va reveni la ora standard, așa cum se va întâmpla în restul Europei și în SUA. 

Acest lucru înseamnă că, începând din această iarnă, între cea mai mare parte a Groenlandei și Copenhaga vor fi doar trei ore diferență în loc de patru. (Groenlanda, deși se autoguvernează, face parte din Regatul Danemarcei).

Pentru rezidenții din zonele insulei care se află sub Cercul Polar, aceasta va însemna o oră de lumină mai târziu în timpul zilei - deși, în calitate de turist, este puțin probabil să observați diferența, având în vedere extremele sezoniere ale răsăritului și apusului soarelui. De exemplu, capitala Nuuk poate avea până la 20 de ore de lumină solară vara, dar primește doar aproximativ patru ore de lumină solară iarna. 

Decizia de a renunța la ora de vară a fost o dezbatere aprinsă în rândul politicienilor din Groenlanda încă dinainte de pandemie, la fel cum se întâmplă acum în SUA. Principalul argument din Groenlanda în favoarea schimbării: Este o șansă de a fi mai aproape de orele de lucru europene, ceea ce ar fi benefic pentru economie, explică Tanny Por, șefa relațiilor internaționale de la Visit Greenland.

România trece la ora de vară. În această noapte dormim mai puțin cu o oră

La noapte trecem la ora de vară şi, teoretic, vom dormi mai puţin. Ceasurile se dau înainte şi ora 3:00 devine ora 4:00, o metodă care are drept scop ca oamenii, companiile şi instituţiile să facă economie de energie. Schimbarea orei are, însă, şi urmări asupra sănătăţii multor persoane şi, de aceea, şi în Uniunea Europeană s-a propus renunţarea la acest sistem.

Ziua de mâine (26 martie) va fi cea mai scurtă din an, cu o durată de doar 23 de ore. Se trece la ora de vară, potrivit unui sistem aplicat în România încă din 1917, dar cu unele intermitențe. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Lingouri de aur / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia
Copil
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik

Grupul MOL a semnat o înţelegere cu Kazmunaygas

Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...

Trenul nou a rămas în gară
Industrie. Foto: Pexels.com

pixel