BNR dezvăluie: Așa arată portretul perfect al unei afaceri de succes în România!
Un studiu publicat de Banca...
TAROM are în vedere o hibridizare, iar în şase luni va avea, similar companiilor low-cost, un program de sales on board, după ce a introdus sistemul de plată a bagajelor, a anunţat, joi, directorul general al companiei, Mihăiţă Ursu, la Conferinţa Anuală şi Adunarea Generală a Asociaţiei Aeroporturilor din România.
"Deja avem în acest plan de restructurare o hibridizare. În aproximativ 6 luni vom avea şi noi, ca şi companiile low-cost, un program de sales on board, adică pasagerul va avea ocazia să-şi aleagă şi să-şi comande la bordul aeronavelor dacă doreşte să servească ceva. Deja este activ sistemul de plată a bagajelor. Nu mai este gratuit, este opţional. Este o sursă de venituri adiacente pe care o estimăm că undeva în jur de 3 ani de zile ne va genera în jur de 12 milioane de euro venituri suplimentare. Sunt măsuri pe care începem să le aplicăm, să le adaptăm la provocările actuale ale pieţei şi eu zic că vor fi un adevărat succes pe termen scurt", a menţionat Ursu.
Potrivit acestuia, prin implementarea la bordul aeronavelor TAROM a acestui sistem de plată a bagajelor opţional, compania obţine încasări "undeva între 25 şi 50 de mii de euro pe zi".
"Este un început. Nu este mult, dar este un început. Încă nu suntem puşi la punct cu partenerii noştri care ne deservesc pe aeroporturile internaţionale, dar sunt convins că până la sfârşitul acestui an vom puşi la punct şi cu ei, cu tot ce înseamnă aceste servicii auxiliare la bordul aeronavelor TAROM. Sunt convins că vom ţine în continuare stindardul sus, că avioanele TAROM vor zbura peste tot în Europa şi în lume, dacă va fi cazul, purtând ca şi însemne cele trei culori pe care le iubim cu toţii; roşu, galben şi albastru", a susţinut şeful companiei.
Citește și Se anunță concedieri masive. Adrian Negrescu: ”Nu poți trăi la nesfârșit cu o astfel de situație”
Între timp, Tribunalul Uniunii Europene a confirmat o decizie anterioară a Comisiei Europene privind aprobarea ajutorului pentru salvare, în valoare de 36,6 milioane de euro, acordat de statul român companiei aeriene TAROM, informează un comunicat de presă.
"Acest ajutor este compatibil cu piaţa internă deoarece vizează evitarea dificultăţilor sociale pe care o întrerupere a serviciilor TAROM ar risca să le determine pentru conectivitatea unor regiuni ale României", subliniază Tribunalul Uniunii Europene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Ministerul Dezvoltării,...
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...