Tendinţe pe piaţa criptomonedelor. Analiză

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Criptomonede. Foto: Pexels.com
Criptomonede. Foto: Pexels.com
Aprilie a fost o lună dificilă pentru piața criptomonedelor, capitalizarea totală de piață înregistrând o scădere de 11,3% odată cu inversarea tendinței pozitive din lunile anterioare, se arată într-o analiză Binance Research.

Unii dintre factorii principali care au contribuit la această schimbare au fost modificările așteptărilor privind reducerile ratelor dobânzilor, riscurile geopolitice și încetinirea fluxurilor către ETF-urile cu Bitcoin fizic.

Cu toate acestea, au existat și evoluții pozitive pe parcursul lunii. Șase noi ETF-uri bazate pe criptomonede fizice au început să tranzacționeze în Hong Kong pe 30 aprilie, după aprobarea autorităților de reglementare. În plus, oferta totală de stablecoin-uri legate de USD a atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani. Rezervele de USDT și USDC sunt în creștere constantă, indicând fluxuri susținute de capital către piața criptomonedelor.

Majoritatea monedelor din top 10 după capitalizarea de piață au închis luna pe teritoriu negativ. TON și BNB au reușit să arate o rezistență relativă, cu un câștig de 1,0% și, respectiv, o scădere ușoară de 1,4%. Performanța de top a lui TON poate fi atribuită tracțiunii pe care ecosistemul său a câștigat-o recent, atingând maxime istorice în aprilie, în ceea ce privește numărul lunar de adrese active și valoarea totală blocată (TVL) din rețea. BNB a continuat să fie unul dintre cei mai buni actori ai pieței din ultimele luni.

Atât ETH, cât și BTC au înregistrat scăderi de aproximativ 8% în aprilie. Cu toate acestea, aprobarea a trei ETF-uri cu Bitcoin fizic și trei ETF-uri cu Ethereum fizic în Hong Kong a marcat o etapă pozitivă pentru cele două criptomonede de top. XRP și SHIB au experimentat scăderi mai mari ale prețului, înregistrând un declin de 17,1%, respectiv 19,2% pe parcursul lunii. DOGE, ADA, SOL și AVAX au demonstrat cele mai slabe performanțe din grupul de lideri, scăzând cu aproximativ 30% până la sfârșitul lunii.

Finanțe descentralizate (DeFi)

Aliniat cu tendințele generale ale pieței, aprilie a fost o lună liniștită pentru sectorul DeFi, care a înregistrat o scădere de 0,7% a TVL. Dintre primele zece blockchain-uri, Merlin Chain, o soluție nativă Bitcoin layer-2, a crescut cel mai mult, cu un câștig lunar de 1000% și o valoare totală blocată (TVL) care a depășit 1 miliard de dolari. În ceea ce privește protocoalele, actorii notabili au inclus Pendle și Hyperliquid. TVL-ul Pendle a ajuns la 5 miliarde de dolari, iar volumul cumulativ de tranzacționare a depășit 15 miliarde de dolari. TVL-ul Hyperliquid a depășit 435 de milioane de dolari, peste Aptos, Near și Cardano.

Jetoane Fungibile (NFT-uri)

Piața NFT-urilor a scăzut și în aprilie, înregistrând o descreștere lunară de 21% a volumului total al vânzărilor, la 1,11 miliarde de dolari. Colecțiile Bitcoin au continuat să fie în centrul atenției, patru dintre primele cinci după volumul vânzărilor din luna respectivă fiind bazate pe Bitcoin. Aceste colecții, numite Ordinals, PUPS, WZRD și NodeMonkes, au înregistrat, cumulat, un volum de vânzări de 423 de milioane de dolari. Sentimentul față de colecțiile Ethereum a rămas relativ slab.

În ceea ce privește volumele de vânzări NFT pe principalele blockchain-uri, Bitcoin a condus, cu 567 de milioane de dolari, urmat de Ethereum, cu 241 de milioane de dolari și Solana, cu 153 de milioane de dolari. Procentual, Bitcoin a înregistrat o scădere de 5% a volumului total, în timp ce Ethereum și Solana au înregistrat scăderi semnificative de aproape sau peste 50%.


Despre Binance Research

Echipa Binance Research se angajează să ofere analize obiective, independente și cuprinzătoare ale spațiului criptografic. Echipa oferă perspective adecvate asupra subiectelor Web3, inclusive despre, dar fără a se limita la ecosistemul criptografic, aplicațiile blockchain și cele mai recente evoluții ale pieței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Strângere de mână / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...

Oficiul Național al Registrului Comențului
Wall Street / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik
Unul dintre sediile companiei Novo Nordisk / FOTO: Site-ul oficial al companiei
Donal Trump
Foto: Oana Pavelescu
Germania / Photo by Claudio Mota
Bursa. Foto: pexels.com
Sediu al băncii Raiffeisen din Sankt Petersburg
Instabilitatea politică este periculoasă pentru economie
Criptomonede. Foto: Pexels.com
Sondă / FOTO: Freepik

Producţia de ţiţei a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...

CEC Bank
Adrian Câciu, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene / FOTO: gov.ro
Donald Trump și lideri ai lumii / Ilustrație DCBusiness / Foto: Casa Albă și G10
Analizând tot felul de date / FOTO: Freepik

pixel