Teodorovici: Parlamentul a VOTAT legea referitoare la SUSPENDAREA creditelor
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici, fostul ministrul al Finanțelor a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că Parlamentul a votat legea referitoare la suspendarea creditelor, DAR... este dezamăgit din cauza unor modificări.

"DA‼️ Parlamentul a votat legea referitoare la suspendarea creditelor‼️ DAR ...Constat cu dezamăgire că între forma aprobată de Senat și cea votată ieri la Camera Deputaților, au apărut câteva modificări importante spun eu, modificări care închid ușa în nas unor debitori, cu siguranță afectați sau care vor fi afectați direct sau indirect de COVID-19‼️"

Budăi spune ce ar câștiga românii dacă s-ar adopta aceste proiecte de lege

Teodorovici explică în detaliu care sunt diferențele.

"Diferențele sunt următoarele:

  • Cei care solicită suspendarea creditelor (debitorii) trebuie să facă dovada că nu au restanțe mai mari de 90 de zile!! De ce această condiție? De ce nu 120 de zile sau mai mult? Asta înseamnă că cei care au avut probleme de rambursare înainte de apariția COVID-19 și înegistrează restanțe de peste 90 de zile vor fi executați de bănci!! (pentru că sigur nu-și mai pot rambursa ratele în situația de azi dacă nu au avut capacitatea să o facă până acum);

  •  De asemenea, debitorii trebuie să dovedească faptul că veniturile din luna în curs s-au diminuat cu cel puțin 15% raportat la media celor două luni anterioare!! De ce nu cu 10%? De ce nu cu 5%? Ce se întâmplă cu debitorii cărora le-au scăzut veniturile cu mai puțin de 15% și care au restanțe mai mari de 90 de zile? Vor fi curând executați de bănci!!

  •  Nu toate companiile vor putea beneficia de această lege!! Companiile mari nu pot solicita suspendarea creditelor!! Oare printre companiile mari nu sunt și companii cu capital românesc integral sau parțial? Oare aceste companii de a căror existență depind mii de angajați și sute de companii mici și mijlocii nu sunt sau nu vor fi afectate de COVID-19?

Din păcate ... este clar că acolo undeva în sferele înalte ale puterii interesul național nu este cel care primează."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ministerul Finanţelor, anunţ despre ratingul României

Agenția de rating S&P a reconfirmat în data de 12...

Ryanair, anchetată în Italia pentru practici neconcurențiale

Autoritatea italiană de reglementare în domeniul...

Planul Volkswagen de reducere a costurilor

Grupul Volkswagen a întocmit un plan de reducere a...

Programul de 1 Mai şi Paşte al magazinelor Kaufland

Kaufland România anunță programul magazinelor de Paște.

Românii pot cumpăra de azi noi titluri de stat Tezaur

Începând de azi, 15 aprilie, românii pot subscrie pentru...

Mai multe autorități vor putea colecta creanțe bugetare

În contextul necesității îmbunătățirii cadrului legal...


pixel