Anunț important pentru bucureșteni. Cele 20 de procentene ale restului de instalații nu s-au încărcat încă pentru că asociaţiile de proprietari au transmis că momentan nu doresc furnizarea căldurii sau mai sunt în desfăşurare lucrări la reţeaua secundară, se arată într-un comunicat transmis de companie.
Termoenergetica reaminteşte asociaţiilor de proprietari că este necesară deschiderea circuitului de încălzire din subsolurile blocurilor şi realizarea aerisirii coloanelor, astfel încât agentul termic să parcurgă întreaga instalaţie de încălzire. De asemenea, asociaţiile de proprietari au obligaţia de a se asigura că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor, inclusiv operaţiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente.
„Precizăm că, după începerea probelor la cald, având în vedere evoluţia în scădere a temperaturilor, compania a continuat furnizarea agentului termic pentru încălzire, cu precădere în timpul nopţii. Este important de subliniat că, în prezent, centralele de termoficare Vest Energo şi Griviţa nu funcţionează şi, de aceea, până la realizarea echilibrului hidraulic al întregului sistem de termoficare, pot exista sincope în procesul de furnizare a agentului termic”, se precizează în comunicat.
Economia mondială intră într-o fază de risc inflaţionist. FMI avertizează băncile centrale
La începutul toamnei, Romgaz, cel mai mare producător de gaze al țării și Electrocentrale București (Elcen), producătorul de energie electrică și termică al Bucureștiului, au negociat prețul gazului pentru următorul an, care începe de la 1 octombrie. Romgaz a fost de acord să livreze gaze către centralele electrotermice ale Elcen la prețul de 151 lei/MWh.
Astfel, Romgaz va livra către centralele din București gaze la un preț dublu față de cel de acum. Costul de producție al gigacaloriei ar crește cu circa 60%, iar prețul final, plătit de populație, puternic subvenționat și acum, cu 20%.
Primarul Capitalei trebuie să decidă dacă va majora subvenția, pe care nici acum, mai mică fiind, nu o poate plăti la timp, sau va accepta scumpirea cu 60% a apei calde și căldurii pentru bucureștenii racordați la termoficare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...