Tesla și General Motors, suspectate de muncă forțată

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Tesla, vizată de o anchetă a Senatului american
Tesla, vizată de o anchetă a Senatului american
Senatul american face presiuni asupra producătorilor de automobile, inclusiv Tesla Inc. și General Motors Co., pentru a obține mai multe informații despre lanțurile lor de aprovizionare, pe fondul preocupărilor legate de munca forțată din China. 

Un senator democrat a trimis marți scrisori producătorilor auto și furnizorilor principali prin care solicită detalii despre eforturile acestora de a se asigura că niciunul dintre materialele din mașinile lor nu provine din regiuni precum Xinjiang, unde SUA și alții au afirmat că China a împins minoritățile etnice în programe de angajare. 

Controlul vine în contextul în care SUA a luat măsuri drastice împotriva bunurilor din Xinjiang. În conformitate cu o lege adoptată la sfârșitul anului 2021, produsele fabricate chiar și parțial în regiune nu pot fi importate în SUA. Comisia de finanțe a Senatului a lansat anul trecut o investigație pentru a stabili dacă marii producători auto folosesc piese fabricate cu muncă forțată din Xinjiang.

În scrisorile trimise marți, senatorul solicită numele celor mai mari cinci așa-numiți furnizori de nivel 1 - care furnizează piese direct constructorului auto - care au subfurnizori direcți sau indirecți în China.

"Informațiile pe care le-am aflat din etapele inițiale ale investigației comisiei ridică întrebări serioase cu privire la capacitatea furnizorilor de nivel 1 de a se asigura că subfurnizorii nu se bazează pe munca forțată", a scris  senatorul furnizorilor, inclusiv DENSO Corp., Continental AG, Magna International Inc., ZF Friedrichshafen AG și Robert Bosch GmbH. 

În scrisoarea către producătorii de automobile, printre care se numără și Ford Motor Co., Stellantis NV, Mercedes-Benz USA LLC, American Honda Motor Co. Inc. și Volkswagen Group of America Inc., a fost citat citat un raport al Universității Sheffield Hallam care a evidențiat legăturile dintre companiile chineze cu operațiuni în Xinjiang și producătorii de automobile care folosesc metal, baterii, cabluri și roți fabricate acolo. Scrisoarea cere răspunsuri până la 11 aprilie.

Tesla produce în Germania jumătate din obiectivul propus

În prima etapă de expansiune, compania intenționează să scoată de pe linia de asamblare 500.000 de mașini pe an, adică aproximativ 10.000 pe săptămână.

Producătorul american de automobile electrice Tesla a atins jumătate din primul său obiectiv de producție în Germania. La uzina din Grünheide, în apropiere de Berlin, se produc acum 5.000 de mașini pe săptămână, a anunțat Tesla pe Twitter sâmbătă seara. Acest lucru corespunde la aproximativ 250.000 de vehicule pe an. În prima etapă de extindere, compania intenționează să scoată de pe linia de asamblare 500.000 de mașini pe an, adică aproximativ 10.000 pe săptămână. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Foto: Freepik.com
Freepik.com
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Freepik.com
Cosmin Marinescu
Foto: Freepik.com
Panouri solare / Foto: Unsplash
Foto: Freepik.com
Freepik.com
Lingouri de aur / sursa foto: Freepik.com
Foto ilustrativ: Freepik.com
În magazin / FOTO: Freepik
Casă de schimb valutar / Foto: Oana Pavelescu

Surpriză pe piața valutară: dolarul cade, aurul urcă!

BNR a publicat vineri, 11 aprilie 2025, cursul valutar...

Declarația unică - Foto ilustrativ
Donald Trump
Foto: Freepik.com

SUA şi Rusia discută, la Moscova, soarta Ucrainei

Mesagerul lui Trump la Kremlin: Steve Witkoff negociază...

Foto ilustrativ / Foto: Freepik
Oameni pe stradă / Foto: Oana Pavelescu
București / Foto: Freepik
Pensionari
Reciclare
Investitorii fug de dolar și obligațiuni americane / Foto: Freepik
Ursula von der Leyen
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Banca Națională a României
Foto: Freepik.com
Donald Trump

pixel