Bitcoin și-a revenit după prăbușirea provocată de atacul Iranului în Israel
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Bitcoin / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik
Bitcoin și-a revenit după cea mai abruptă scădere din ultimul an, un prim indiciu al volatilității iminente pe piețele de active, pe măsură ce investitorii asimilează perspectivele unei escaladări militare în Orientul Mijlociu.

Cea mai mare criptomonedă a crescut cu până la 5,9% și s-a tranzacționat duminică, la ora 11:40, la Londra, în jurul valorii de 64.600 de dolari. Monedele mai mici, precum Polkadot și Uniswap, au urcat cu peste 10%, în timp ce Ether a avansat cu 5%.

Iranul a lansat drone de atac și rachete împotriva Israelului, aparent ca represalii pentru un atac în Siria care a ucis ofițeri militari iranieni de rang înalt, ducând conflictul din regiune într-o nouă fază periculoasă. Având în vedere că acțiunea Iranului a avut loc în timp ce majoritatea piețelor erau închise, comercianții de cripto-monede s-au aflat în poziția neobișnuită de a fi printre primii care au reacționat la un eveniment geopolitic major.


"Este posibil ca mai mulți investitori decât de obicei să aleagă să își exprime opiniile de pe piață prin intermediul cripto", a declarat David Lawant, șeful departamentului de cercetare de la FalconX.
În timp ce Israelul se pregătea pentru un atac, tensiunea a afectat vineri acțiunile și a stimulat refugii precum obligațiunile și dolarul. Datele Coinglass arată că vineri și sâmbătă au fost lichidate aproximativ 1,5 miliarde de dolari din pariuri cripto cu caracter bullish prin intermediul instrumentelor derivate, una dintre cele mai mari lichidări pe două zile din ultimele cel puțin șase luni.

Efectul de levier "a fost complet copleșit în ultimele trei zile, astfel că acest lucru a dus la deteriorarea materială a prețurilor" la activele digitale, a declarat Ebtikar.

Piețele bursiere din Orientul Mijlociu au fost în mare parte pe roșu duminică. Acțiunile din Israel au renunțat la câștigurile anterioare pentru a se tranzacționa în ușoară scădere la ora 8:36, ora Londrei.

O escaladare militară semnificativă între Israel și Iran ar pune la încercare ideea că Bitcoin și alte criptomonede oferă un refugiu în vremuri de turbulențe, un punct de vedere exprimat adesea de susținătorii clasei de active. Când Rusia a invadat Ucraina la începutul anului 2022, criptomonedele se aflau în primele zile ale unei prăbușiri a pieței care a durat până la sfârșitul acelui an.

Bitcoin a scăzut de la un record de 73.798 de dolari la jumătatea lunii martie. Cererea pentru fondurile tranzacționate la bursă dedicate din SUA, care au debutat în ianuarie, a ajutat simbolul să atingă un maxim istoric, dar intrările nete în aceste produse s-au moderat în ultima vreme.

Speculatorii cripto așteaptă așa-numita înjumătățire a Bitcoin, care va reduce la jumătate oferta nouă de token-uri și care este așteptată în jurul datei de 20 aprilie. Din punct de vedere istoric, înjumătățirea s-a dovedit a fi un vânt de coadă pentru prețuri, deși există îndoieli din ce în ce mai mari cu privire la probabilitatea unei repetări, având în vedere că Bitcoin a atins recent un maxim istoric.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel