Tichete de masă. Schimbări importante intră în vigoare curând
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Tichete de vacanță / Foto: DCBusiness
Tichete de vacanță / Foto: DCBusiness
O nouă lege, care va intra în vigoare de la 11 mai 2024, aduce modificări modului în care se vor acorda tichetele de masă.

Începând cu data de 11 mai 2024, Legea 87/2024 aduce schimbări semnificative în modul în care sunt acordate tichetele de masă și alte bilete de valoare în România. Una dintre cele mai importante modificări este permiterea emiterea acestora exclusiv în format virtual, eliminând necesitatea versiunilor fizice, conform prevederilor recent promulgate.

Principalele modificări

Noua legislație oferă angajatorilor și angajaților opțiunea de a emite carduri pentru bilete de valoare exclusiv în format virtual. Totuși, este păstrată posibilitatea de a solicita un card fizic în cazul în care salariatul dorește ulterior acest lucru.

Angajatorii pot stabili împreună cu reprezentanții salariaților sau sindicatele modalitățile de acordare a acestor carduri, inclusiv frecvența și valoarea lor, conform prevederilor Legii biletelor de valoare (nr. 165/2018).
Beneficii și impactul ecologic:

Adoptarea acestei legi marchează un progres semnificativ în direcția digitalizării complete a sistemului de bilete de valoare, răspunzând cerințelor de modernizare insuficient susținute în legislația anterioară.

Favorizarea cardurilor virtuale va duce la o reducere semnificativă a consumului de plastic, a resurselor folosite pentru distribuția fizică a cardurilor și a emisiilor de gaze cu efect de seră, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător.

Legi precum Legea 87/2024 sunt esențiale pentru extinderea utilizării tehnologiilor moderne în toate domeniile relevante, inclusiv în cel al biletelor de valoare.

Avantaje

Noua lege oferă angajatorilor mai multă libertate în personalizarea beneficiilor oferite angajaților, în timp ce pentru angajați aduce o mai mare flexibilitate și comoditate prin gestionarea beneficiilor într-un format complet digital. Totuși, angajații care preferă formatul fizic își pot solicita în continuare cardurile, asigurându-se că toate preferințele lor sunt respectate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel