Topul producătorilor de cafea. Cine este lider
Autor: Andreea Ionescu
Data actualizării:
Data publicării:
Boabe de cafea
Boabe de cafea
Cafeaua este a doua cel mai comercializat produs din lume, aproximativ o jumătate de miliard de cești din această băutură energizantă consumându-se în fiecare an. În plus, boabele de cafea sunt utilizate în industria farmaceutică, în cosmetică. 

Vă prezentăm un top al țărilor de unde ar putea proveni boabele din cafeaua pe care ai băut-o în această dimineață.

Brazilia - 2.595.000 de tone

Brazilia este cel mai mare producător de cafea din lume. În anul 2016, Brazilia a produs 2.595.000 de tone de boabe de cafea. Brazilia este cel mai mare producător global de boabe de cafea de peste 150 de ani.

Plantațiile de cafea acoperă aproximativ 27.000 de kilometri pătrați din Brazilia, majoritatea fiind situate în Minas Gerais, Sao Paulo și Parana, trei state din sud-estul unde climatul și temperatura sunt ideale pentru producția de cafea.

De asemenea, Brazilia se distinge de alte națiuni producătoare de cafea prin faptul că brazilienii prelucrează cafeaua folosind un proces de uscare la soare.

Starbucks trădează și vinde prin Nestle cafea în China

2. Vietnam - 1.650.000 de tone

Vietnamul este a doua cea mai mare națiune producătoare de cafea din lume - 1.650.000 de tone doar în 2016.

În timpul și după Războiul din Vietnam, producția de cafeaua a fost evident sistată, aceasta rămânând însă o parte uriașă a economiei vietnameze.

Vietnamul a cunoscut o expansiune rapidă a producției de cafea de la doar 6.000 de tone în 1975 la aproape 2 milioane de tone în 2016. Această creștere a determinat Vietnamul să se mențină pe locul doi în rândul topului nostru.

3. Columbia

Cafeaua din Columbia este renumită în toată lumea. Cu toate acestea, climatul a jucat recent un rol negativ în producția de cafea columbiană.

Între 1980 și 2010, temperaturile au crescut, la fel ca și precipitațiile. Ambii factori pun în pericol cerințele climatice necesare pentru a produce prețioasa boabă de cafea columbiană.

În mod tradițional, Columbia ocupa locul doi după Brazilia în producția de cafea, dar a fost devansată de expansiunea rapidă a Vietnamului.

Chiar și sub influența schimbărilor climatice, Columbia a avut o producție de 810.000 tone de boabe de cafea în 2016, rămânând astfel un jucător cheie pe piața internațională de cafea, informează World Atlas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel